07.12.2017 08:26

iPhone X testlerden geçemedi

Apple’ın OLED ekranlı telefonu iPhone X, Consumer Reports‘un dayanıklılık ve pil ömrü testlerinde rakiplerinin gerisinde kaldı.

Comsumers Resorts, yılın en iyi 10 akıllı telefonu listesine aldığı iPhone X’u iPhone 8 serisi ve Galaxy S8+ serisi ile karşılaştırdı. Düşürme ve pil testleri sonucunda yapılan genel değerlendirmede yeni iPhone Consumer Reports’un listesinde 9. sırada yer aldı.

Consumer Reports, temel olarak bir cihazın normal kullanım koşullarında düşebileceği yüksekliği 75 cm (2.5 feet) olarak belirledi. Bu yükseklikten farklı açılarla düşürüldüğü varsayılarak ölçümler yapıldı. Testlerde benzer materyallerden üretilmiş olmasına rağmen iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus‘a göre daha fazla zarar görüyor.

En fazla 100 defa düşürülen yeni iPhone’un arkasındaki cam yüzey parçalandı. Diğer iki iPhone’un ise cam yüzeyleri fazla zarar görmese de ekranlarında sorunlar ortaya çıktı. 50 defa düşürülen iPhone X’da sorun oluşmazken iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın ekranlarında çizgiler ortaya çıktı.

Consumer Reports, pil ömrünü ölçmek için bir robot kullandı. Robot, ekran parlaklığı % 100 olarak ayarlanmış cihazlar üzerinde internete girme fotoğraf çekme, navigasyon kullanımı ve arama işemlerini yaptı. Testin sonunda iPhone X 19.5 saat, iPhone 8 ve iPhone SE 19 saat, iPhone 8 Plus 21 saat, Galaxy S8 serisi ise 26 saatlik bir performans gösterdi.

Bir telefonun sitenin testlerinde olduğu kadar çok düşürülmediği ve genellikle kılıfla kullanıldığı düşünüldüğünde pil ömrü konusunda yapılan değerlendirme diğer testlere göre daha gerçekçi düşünülebilir.

iPhone X, dayanıklılık veya pil testleri konusunda iyi bir performans göstermedi. Ancak Consumer Reports tarafından test edilen tüm akıllı telefonlardan en yüksek kamera puanını kazanmıştı. Site aynı zamanda OLED ekranını ve Face ID yüz tanıma sistemini yeni iPhone’un güçlü yönleri olarak listeledi.

Site, genel olarak başta üstün pil ömrü nedeniyle Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8 Plus’ı en çok tercih edilen iki akıllı telefon olarak gösteriyor. Bunların ardından iPhone 8 serisi geliyor. OLED ekranlı yeni iPhone ise diğer akıllı telefonların gerisinde kalıyor.(shiftdelete)

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.