07.08.2018 08:41

iPhone’un çip tedarikçisi virüs şüphesiyle üretime ara verdi

İşlemci üreticisi TSMC, hafta sonu bir bilgisayar virüsünün fabrikalarına girmesi sebebiyle bazı fabrikalarda üretimi durdurdu.

İşlemci üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) hafta sonu bir bilgisayar virüsünün fabrikalarına girmesi sebebiyle bazı fabrikalarda üretimi durdurdu.

TSMC dünyanın en büyük işlemci üreticisi ve Apple, Qualcomm, AMD, Nvidia gibi büyük teknoloji şirketleri için parçalar üretiyor. Şirket Bloomberg’e yaptığı açıklamada virüsün bazı üretim araçlarını etkilediğini, oluşan etkinin fabrikadan fabrikaya değişiklik gösterdiğini söyledi. Bazı fabrikalar ara vermeden çalışmaya devam ederken diğerleri de bugün çalışmaya başladı. Şirket virüsün sistemlerine bir saldırgan tarafından bulaştırılmadığını söyledi.

“Üretim bandı ilk kez virüsten etkilendi”
Şirketin Finans Genel Müdürü Lora Ho Bloomberg’e yaptığı açıklamada “TSMC ilk kez virüs saldırısına uğramıyor. Ancak bu saldırı, üretim bantlarımızı etkileyen ilk saldırı oldu.” dedi. Etkilenen üretim bantlarında Apple ürünleri olup olmadığı ya da ne kadar zarar kaydedildiği hakkında bilgi verilmedi.

Üretimin yavaşlaması, şirket için çok kritik bir zamanda gerçekleşti. Şirketin birlikte çalıştığı birçok teknoloji şirketi, bu sonbaharda yeni nesil ürünlerini tanıtmayı planlıyor. Mayıs ayında şirket Apple’ın A12 çiplerini üretmeye başlamıştı. Bu çiplerin bu yıl piyasaya çıkacak iPhone’larda kullanılması bekleniyor. 7 nanometrelik yeni çipler eskisine göre daha küçük, daha hızlı ve daha verimli olacak.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.