28.02.2020 11:03

K-Pop dünya genelinde yükselişte...

Spotify, K-Pop Daebak çalma listesinin yayınlanmasından bu yana ortaya çıkan global yükselişini doğrulayan ilginç veri ve trendleri belirledi.

2015 yılında Spotify, yükselişte olan sanatçılardan iş birliklerine ve Spotify’da OSTs adıyla bulunan Kore film ve TV dizilerinin orijinal soundtrack kayıtlarına kadar K-Pop müzik türünün pek çok örneğini bünyesinde bulunduran özel bir platform hayata geçirdi. 

K-POP’un yükselişi ile ilgili veriler: 

Spotify’da en çok dinlenen K-POP grubu BTS’nin yeni albümü, MAP OF THE SOUL: 7 Cuma günü yayınlandı. Ancak grubun bugüne kadar kırdığı pek çok rekor bulunuyor ve Spotify’da grubun yolculuğu pek çok kilometre taşı içeriyor:

2019 yılında BTS, Spotify’da 5 milyar dinlenme sayısı elde eden ilk Asyalı grup oldu. Türkiye’de de en çok dinlenen K-Pop grubu BTS!

2020 yılının Şubat ayı itibariyle BTS’in dinlenme rakamı 8 milyara vurdu. Yani sadece 2019 yılında grubun müziği, 3 milyardan fazla kez dinlendi.
2017 yılının Eylül ayında K-Pop, DNA adlı şarkısıyla Spotify Global 50 listesine giren ilk K-Pop grubu oldu.

BTS, Spotify’da en çok dinlenen K-Pop şarkısı rekorunun da sahibi: Bu şarkı, 380 milyon dinlenme rakamıyla Halsey ile birlikte seslendirdikleri “Boy With Luv”. Şarkı 2019 yılının Nisan ayında yayınlandı yani bir yıldan kısa bir sürede Spotify’da en çok dinlenen K-Pop şarkısı olmayı başardı. “Boy With Luv”, Türkiye’de de en çok dinlenen K-Pop şarkısı olarak öne çıkıyor. 

 

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.