22.11.2017 17:07

Kaz Rahman'ın Sinematik Manzaralar görücüye çıkıyor

Yönetmen Kaz Rahman’ın izleyiciyi şaşkına çeviren bir yolculuğa davet ettiği Sinematik Manzaralar isimli sergisi 29 Kasım tarihinde Galeri Eksen’de açılıyor.

Sinematik manzaralar, sanatçının son on yılda çevrenin, mevsimlerin ve hayallerin renk yansımalarıyla keşfettiği bir resim koleksiyonudur. Rahman, farklı şehirlerde geçirdiği vaktin sonucu olarak ortaya çıkardığı çalışmalarında derinlik perspektifi için yeni bir yaklaşım sağlamıştır. Onun, biçim soyutlaması birbirine karışan ve tuvalden kaçan karışık dalları anımsatır ve gözü farklı yönleri keşfetmeye yönlendirir. Bu organik hareket ,izleyiciyi sürekli olarak akan, boşluklara iten ve çeken dinamik renk kullanımıyla kendini gösterir.

Kaz Rahman’ın Deccani Souls ve Salaat gibi filmleri onun ölçeğini de etkilemiştir. Tuvalin geniş bir perde olduğunu düşünmüş ve bir parçanın ucundan diğerine desenlerden yararlanarak görüntüleri soyutlamıştır. Sinematik bir anlatımı olan eserleri bulmaca gibi birbirinden ayrılabilir veya birleştirilebilen panellerden oluşur. Gösterilen farklı katmanların arkasındaki , izleyicinin merakını sonsuza dek devam ettirebilir.

Tuvaldeki ilginç fırça darbelerini dikkatli bir şekilde yanyana koyarak kargaşaya dönüştürebilen Kaz Rahman’ın Sinematik Manzaralar isimli sergisi 29 Kasım – 9 Aralık tarihleri arasında Galeri Eksen’de görülebilir.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.