03.04.2018 18:02

Kılıçdaroğlu'ndan ünlü isimlerin Hatay ziyareti için zehir zemberek sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ünlü isimlerin Hatay ziyaretini sert sözlerle eleştirdi.

 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı harekâtına katılan Mehmetçik'e moral ziyaretinde bulunmak için Hatay'a giden ünlü isimlere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert tepki göstererek, "Afrin'de 52 şehidimiz var. Yüzlerce yaralımız var. 52 şehidimizin daha kanı kurumadı. Toplanmışlar bir güruh, davul-zurna-klarnet... Bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, sen eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç, bir de Yaylalar şiirini söyle" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları...

Kadınların gücünü ilk kez ve net Adalet Yürüyüşü'nde gördüm. Maltepe'de milyonların buluştuğu yerde o milyonların en az yarısı kadındı.2019 devriminin sahipleri de kadın olacaktır. Ben bunları söylediğim zaman Saray'daki zatın uykusu kaçıyor. Seni uykusuz bırakacağım. Benim karşıma çıkmaya cesaret edemezsin. Sende o yürek yok. Hakkı hukuku ve adaleti bu ülkeye kadınlar getirecek.

"BÜTÜN TAŞERON İŞÇİLERE KADRO VERECEĞİM"

Taşeron işçilerini ilk kez dile getiren parti CHP. Hakkına hukukuna sahip çıktık. 2,5 yıl sonra başta Saray'ı işgal eden zat ve çevresi 'Kadro verelim yoksa bunlar bizi sandığa gömecek' dedi. Bütün taşeron işçilerine kadro vereceğim; söz. Bakana yemek götüren garsona yemek vermediler. Bu rezilliğe kadınların gücüyle halkın partisi son verecek. Tek adam rejimini yıkacağız. Dikta yönetimini oradan alacağız.

"SEN VATAN HAİNİSİN"

Bu ülkenin kadınları fesli Kadirleri istemiyor. 'Keşke Yunanlılar galip gelseydi' diyor fesli Kadir. Ve onu ziyarete gidiyor. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal edeceksin 'Yunanlılar galip gelseydi' diyen adama gideceksin önünde el pençe divan duracaksın. Sen vatan hainisin.

"SEN ADALETSİZLİK TİMSALİSİN"

Saray'da oturan zata sesleniyorum. Sen adaletsizliklerin timsalisin. Sen yolsuzlukların timsalisin. Ülkeyi değil cebini düşünensin sen. Sen kalktın 'İsrail terör devleti' dedin sonra gittin İsrail'in önünde diz çöktün. Şimdi iç politika malzemesi yapıyor. İsrail şöyledir böyledir. 9 kişi Mavi Marmara'da hayatını kaybetti. Mavi Marmara'dan sonra '3 şartım var' diyordu. Bir, 'İsrail özür dilemeli' dedi dilemedi. 'Tazminat istiyorum' dedi. Verdiler mi? Ben tazminat ödemem dedi. Vakıf hesabına bağış yatırdı. Üçüncü olarak 'Gazze ablukası kalkmadan barış olmaz' diyordu. Abluka kalkmadı. Bir adamın ağzında yalan yuva yapmışsa o adamın memlekete faydası yoktur.

"FAİZ KARARI İÇİN DEVLET BANKALARINA KHK ÇIKAR"

Üreteceğiz, kazanacağız, hakça paylaşacağız. Özel bankalara gücün yetmiyor diyelim, devlet bankalarına KHK çıkar. Yandaşın borcunu sıfırlarsın esnafa gelince çeksin dersin. Sürünsün biraz daha dersin. İkide bir diyor ki her işveren işçi alırsa işsizlik sorunu çözülür. Çıkar bir KHK. Az önce çiftçilerden bahsettiğim, eğer çiftçi üretmezse istihdam olmaz.

"SARAY, BADEM UNU İLE BESLENİYOR"

Yüzbinlerce çocuğumuz yatağa aç giriyor. Saray, badem unu ile besleniyor. Neymiş kilo aldırmazmış. Badem ununun kilosu 87 lira. Senin Saray'ın da batsın, ahlakın da batsın. Efendim, Saray'ın mutfağında şeker kullanılmıyormuş. En pahalı bal kullanılıyormuş. Adam şeker fabrikalarını satacak, balla beslenecek. Vatandaşın derdini bilmiyorlar. Oturmuşlar Saray'larına besleniyorlar. Bir elleri yağda bir elleri balda. Memleketin üzümünü sattınız, buğdayını, peynirini sattınız. Bir dönem kendi kendine yeten bir ülke şimdi zarar ediyor.

SANATÇILARA SERT ELEŞTİRİ

Bir ülkenin sanatçılar dik ve onurlu durmak zorundadırlar. Egemen güce teslim olmazlar. Hakkı, hukuku ve adaleti savunurlar. Zalimden yana değil, mazlumdan yana tavır alırlar. Bir ülkenin sanatçıları diktatörün karşısında asla boyun eğmezler. Bir ülkenin sanatçıları inancı, kimliği ne olursa olsun eleştirmezler. Bir ülkenin sanatçıları ne olursa olsun savaşı değil barışı destekler. Bir ülkenin sanatçıları bir ülkenin değerlerine ve inançlarına saygı gösterirler. Eğer bir ülkede cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat ettiği yemine sahip çıkmıyorsa ona sanatçı sahip çıkamaz. Afrin'de 52 şehidimiz var. 52 şehidimizin kanı kurumadı. Toplanmış bir güruh şarkılar, klarnetler... Bir ülkenin değeri var. Bırakın şehidi bulunduğunuz apartmanda bir kişi hastaysa televizyonu bile açmazsınız. Komşunun acı günüdür evde yemek yapar oraya götürürsünüz. Ben merak ediyorum bu rezil adamlar ve onları oraya götüren sen, sen, sen... Eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan 'yaylalar' türküsünü söyleyerek geç bakalım! AK Parti'nin üzerinde metal yorgunluğu vardı Afrin'e gittik şehitler oldu metal yorgunluğu kalktı. Türkiye'yi bu hale getiren ve bu cümleleri kullananlara ders verecek olan bu ülkenin kadınlarıdır, size güveniyorum. 'Vatan sağolsun' diyen sizsiniz, sefasını süren o zat.

"FETÖ'NÜN 1 NUMARALI SİYASİ SANIĞI..."

Demiştim ki FETÖ'nün siyasi ayağı kimdir? Esnaf, ev kadını, vali, kaymakam, asker ayağı çıktı. Siyasi ayağı çıkmasın diye OHAL koyuyorlar. Artık kral çıplak. Siyasi ayağının 1 numarası Recep Tayyip Erdoğan'dır. FETÖ'nün siyasi ayağının 1 numaralı sanığı odur. Ben bunu söyledim diye tazminat davası açmış. Ben de ona tazminat davası açmıştım. 5 paralık açmıştım. Neden, e değeri kaç para?

"ŞEKER VATANDIR, VATAN SATILMAZ"

Şeker vatandır, vatan satılmaz. Bu cumartesi, Çorum'da miting yapacağız. Herkesi mitinge bekliyoruz. Sadece Türk bayraklarıyla gelin. Çünkü şeker vatandır, vatan satılmaz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu ülkenin kadınları son sözüm size; Bayrağınıza, vatanınıza, evladınıza sahip çıktığınız gibi demokrasiye de sahip çıkacaksınız 2019'da bütün dünyaya bir demokrasi müjdesi vereceğiz.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.