22.06.2018 12:02

Kripto ATM havalimanına kuruldu

Son dönemde kripto ATM sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Özellikle Bitcoin ATM ile başlayan bu süreçte ciddi bir ilerleme yaşandı. Son olarak kripto ATM bir havalimanına kuruldu.

Yurtdışı seyahatlerinde yaşanan en büyük sorunlardan birisi; elinizdeki parayı o ülkenin para birimine dönüştürmek oluyor. Schiphol Havalimanı, bu konuda oldukça yenilikçi bir adım atarak, yolcuların ellerinde kalan paraları kripto paraya dönüştürebileceği bir ATM’yi hizmete açtı. Bu ATM ile yolcular, Euro gibi para birimlerini BTC ve ETH’ye dönüştürebiliyorlar.

Schiphol Havalimanı Tüketim Ürünleri ve Hizmetleri bölüm müdürü Tanja Dik, bu ATM’lerin şu an için deneme aşamasında olduğunu belirtiyor. Giden ve gelen yolcular için 3 farklı noktaya yerleştirilen ATM’ler, 6 ay boyunca test edilecek. Yolcuların ATM’lere ilgisinde göre bu hizmet ya tamamen kaldırılacak ya da daha fazla ATM yerleştirilecek.

Schiphol bu konuda her ne kadar ilk olmasa da kripto para piyasası için oldukça önemli bir adım atmış oldu. Daha önce Avustralya’da Brisbane Havalimanı, bünyesinde bulunan tüm mağazaların kripto para kabul edeceğini açıklamıştı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.