01.06.2018 08:40

Kripto para bağımlıları için klinik açıldı

İskoçya'da kripto para ticaretine bağımlı kişiler için bir tedavi merkezi açılıyor. Tedavi sürecini eski bir kumar bağımlısı yönetecek.

İskoçya’da kripto para ticaretine bağımlı kişiler için bir tedavi merkezi açılıyor. Peebsshire’daki Castle Craig Hastanesi‘nde bugüne dek uyuşturucu ve alkol bağımlılarına hizmet veren merkez şimdi de kripto para bağımlılarına, kumar bağımlılarının tedavisinde uygulanan yöntemlerle yardımcı olmak istiyor.

Kripto para bağımlılarının sayısı konusunda herhangi bir bilgi olmasa da dünya üzerinde milyonlarca kişinin kripto para ticareti yaptığı biliniyor. Castle Craig Hastanesi’nden kumar bağımlılığı terapisti Chris Burn “Yüksek risk ve dalgalanan kripto para pazarı kumar bağımlılarına cazip geliyor. Heyecan ve gerçeklikten kopma imkanı sunuyor. Örneğin Bitcoin çokça alınıp satıldı ve insanlar çok fazla para kazandı ya da kaybetti. Bu klasik bir balon durumu” diyor.

Eski bağımlı tecrübelerini paylaşacak

Eski kumar ve kokain bağımlısı, yeni terapist Toni Marini merkezdeki bazı tedavileri yönetecek. “Ben de bunu bizzat yaşadım” diyen Marini sözlerine şöyle devam ediyor: “Bağımlılık deneyimim bana, aynı probleme sahip kişilere karşı anlayış ve empati olanağı sunuyor. Kripto para ticaretini insanların kendilerinden kaçmak ve başka bir dünyaya gitmek için seçtikleri bir yöntem olarak görüyorum. Çünkü içinde bulundukları yaşamı sevmiyorlar. Tedavinin ilk aşaması diğer bağımlılarla bir grup terapisine katılıp yaşam hikayelerini paylaşmak. Böylece birbirleriyle bağ kurabilecekler ve yalnız olmadıklarını fark edecekler.”

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.