23.11.2017 12:31

Liderler dijital dönüşüme olumlu bakıyor

Dijital dönüşüm ve iş süreçleri çözümleri üreten Software AG’nin dünyanın dört bir yanında düzenlediği dijital çağın yenilik odaklı organizasyonu “Innovation Tour” bu yıl ilk defa Türkiye’de gerçekleşti.

Çeşitli endüstrilerden üst düzey dijital dönüşüm liderleri ve BT yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Software AG’nin çözümlerini kullanan kurumlar deneyimlerini aktardı ve iş dünyasında dijital dönüşümün mevcut durumu tartışıldı.

Liderler dijital dönüşüm hakkında olumlu

Türkiye’nin dijital dönüşüm liderleri “Innovation Tour” etkinliğinde bir araya geldi. Consulta’nın ana sponsor, Comparex Türkiye’nin altın ve Maya Bilgi Teknoloji’nin gümüş sponsor olduğu bu etkinlikte, Software AG’nin geliştirdiği dünyanın ilk Dijital İş Platformu’nu iş süreçlerinde uçtan uca dijital dönüşüm aracı olarak kullanan kurumlar, yerel kullanım örnekleriyle birlikte dijital eğilimleri, Nesnelerin İnterneti (IoT), Kurumsal Görünürlük Platformu, İş ve BT Dönüşüm çözümlerini aktardı.

Liderler dijital dönüşüm

Etkinlikte dijital dönüşümün tekstil endüstrisinden, taşımacılık sektörüne ve hatta sanata kadar pek çok alanda önemli bir açılım gösterdiğine vurgu yapılırken; açılımın içerisinde uçtan uca bir dönüşüm, bu dönüşümün doğru bir şekilde yönetilmesi, rakiplerinizden sizi ayrıştıracak servislerin açık bir ekosistemde ortaya çıkarılabilmesi ve tüm çözümlerin anında devreye sokulması gibi bir iş modeli bulunduğunun altı çizildi.

Bunlarla birlikte etkinlikte Gartner’ın araştırmasına göre, CEO’ların %80’i dijital dönüşüm hakkında olumlu düşündüğü fakat sadece bunun yarısının gerçekten bir dönüşüm stratejisine sahip olduğuna da vurgu yapıldı. CEO’ların öncelik verdiği üç konu bulunuyor: gelirlerin artmasıyla büyüme, Nesnelerin İnterneti gibi yeni teknolojilerin kullanımı ve son olarak bu teknolojilerle birlikte ürün inovasyonu yapabilmek. Tüm bu süreçler için bir dijital platform oluşturmak gerekiyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.