08.12.2017 17:18

Mars yarışında laf dalaşına başladı

Medyadaki popülaritisine ve sürekli Mars’ta koloni kurmaktan bahsetmesine bakacak olursak Elon Musk bu konuda kendine çok güveniyor. Ancak önemli rakipleri de yok değil.

Mars’a ilk kim gidecek?

Geçtiğimiz yıl Mars’a gidecek roketler tasarlamaya başladıklarını duyuran Boeing, bu kez de canlı yayında, SpaceX’ten daha önce Mars’a insanlı roket gönderebileceklerini iddia edince SpaceX’in patronu Elon Musk’tan cevap gecikmedi: “Yapın da görelim.”

Televizyondaki canlı yayına Twitter hesabından kısaca “Do it!” cevabını yapıştan Musk’ın alaycı tepkisi dikkat çekerken, NASA’nın planları da henüz Boeing’i doğrulamıyor. Boeing, Mars roketlerinin testine 2019’da başlayacaklarını iddia ederken NASA’nın test planlarında bu uçuşlar görülmüyor. Öte yandan Elon Musk’ın NASA ile sıkı fıkı ilişkisi ve NASA’nın SpaceX roketlerini kullanma konusundaki alışkanlığı, SpaceX’i Mars’a insan götürecek ilk şirket yapabilir.

Şovmen iş adamlığı konusunda Steve Jobs'ın tahtını elinden almaya kararlı görünen Elon Musk, şimdi hem SpaceX'in, hem Mars'a insan gönderme planlarının hem de yeni Tesla otomobillerinin reklamını yapacak bir fırsat yakaladı. Uzaya ...

Musk, daha şimdiden Mars’a gidecek test uçuşu için hazırladığı dev roketin içine Tesla’nın yeni spor arabası Roadster’i yerleştirip bu arabayı Mars’a vardığında yörüngeye oturtacağını açıkladı. Böylece Mars yörüngesine yerleşecek ilk uzay çöpümüzün de yüzbinlerce dolarlık bir elektrikli spor otomobil olacağı anlaşıldı. Gelecekte Mars yörüngesinde uçmaya niyetlenirseniz, dikkat edin araba çarpmasın.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.