30.07.2018 11:34

Meğer Habertürk de aynısını yapmış!

Fatih Altaylı Habertürk'ün özel haberinin mahreçsiz kullanılması nedeni ile Hürriyet'ten Posta'ya kaynak göstermeyen gazeteleri topa tutmuştu.

Bugünkü köşesinde bu konuya ilişkin bir yazı kaleme alan Bildirici, daha önce de Habertürk'ün Hürriyet'teki bir haberi kelimesi kelimesine aynı aldığını sadece başlığını değiştirerek Habertürk'ün özel haberi olarak verdiğini hatırlattı.

Bildirici, "Bu örneği vermemin amacı, yanlışı savunmak değil. Ne denli yaygın olduğunu ve Habertürk’ü de kapsadığını anlatmak. Bu intihal yanlışından kurtulmak için hepimiz öncelikle kendi kurumlarımızı
eleştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

İşte Bildirici'nin bugünkü yazısından "İntihal problemimiz" başlıklı o bölüm:

FATİH Altaylı’nın eleştirisi haklıydı. O nedenle geçen hafta, TV ve medya kuruluşları sahibi Fatih Oflaz’ın öz kızına cinsel istismardan mahkum olduğu haberinin, Habertürk sitesinden alındığının Hürriyet’teki haberde belirtilmesi gerektiğini yazdım.

Fakat arkadaşlar bir örneği hatırlattılar. “Resmi davet yapıldı” başlıklı haber, 3 Haziran’da Hürriyet’te ve aynı gün hurriyet.com.tr’de yayımlanmıştı. Ertesi gün Habertürk, bu haberi 7. sayfasında “ABD’den F-35 teslimat mektubu” başlığıyla aynen yayımlandı. Aynen derken abartmıyorum, başlık dışında haber metni, sözcüğü sözcüğüne aynıydı. Habertürk’teki haber, internet sitesine de aynen aktarılmıştı. Ama bu kez “Gazete Habertürk’ün haberine göre” denilmiş, Hürriyet’in haberi iyiden iyiye sahiplenilmişti.

Bu örneği vermemin amacı, yanlışı savunmak değil. Ne denli yaygın olduğunu ve Habertürk’ü de kapsadığını anlatmak. Bu intihal yanlışından kurtulmak için hepimiz öncelikle kendi kurumlarımızı eleştirmeliyiz.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.