30.03.2020 11:39

'Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri' sahiplerine ulaştı

Bu yılki yarışmada ‘yazılı haber ödülü'nü, Cumhuriyet gazetesinde 13 Şubat 2020 tarihinde yayımlanan ‘Köşk karşılığı temizlik' haberiyle Seyhan Avşar kazandı.

İstanbul’da 8 Ocak 1996’da gittiği haberde gözaltına alınarak polislerce öldürülen Evrensel muhabiri Metin Göktepe anısına düzenlenen ve bu yıl 23’üncüsü yapılan ‘Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin kazananları belli oldu. 

Yarışmada ‘görüntülü haber ödülü’nü ise Artı TV’de ‘Fatih’ten kaldırılan otobüslerle Pazarkule sınır kapısına gitmeye çalışan mültecileri’ konu alan haberi ile Özgür Söylemez ve Gülbahar Gündüz aldı. 

Cumhuriyet’te yayınlanan ‘Bu gözlere iyi bakın’ isimli fotoğrafıyla bu yılki ‘fotoğraf ödülü’nü Deniz Sarıgil kazandı. Sarıgil, 11 Eylül 2019 günü Ankara Güvenpark’ta “İşsizim, açım” diyerek kendisini yakan Recep Peker isimli yurttaşın fotoğrafını çekmişti.

 
‘Yerel gazetecilik ödülü’nün bu yılki sahibi ise Tunceli Emek gazetesinden Hüsniye Karakoyun oldu. Karakoyun, bağışlarla alınan Dersimspor otobüsünün satış sürecini haberleştirmişti. 

Jüri özel ödülü hapisteki gazaetecilere
Bu yılki yarışmada yaşıma jürisi, hapisteki tüm gazeteciler adına ‘jüri özel ödülü’ verilmesini kararlaştırdı. Jüri özel ödülü Basın Müzesi’ne teslim edilecek.

Her sene Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan’da yapılan ödül töreni, corona virüs salgını nedeniyle yapılamayacak. Bu seneki tören 24’üncüsü düzenlenecek yarışmanın ödül töreniyle birleştirilecek.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.