14.06.2018 09:08

Microsoft beş oyun stüdyosu satın aldı

Microsoft kendi platformuna özel oyun üretmek için beş adet oyun stüdyosunu Microsoft Studios çatısı altında topladı.

Microsoft’un kendi platformuna özel oyun konusunda eksiklik yaşadığı bilinen bir gerçek. Bunun en önemli sebebi Xbox One’ın Playstation 4’ün gerisinde kalması. Durumu düzeltmek için Microsoft bir alışveriş çılgınlığına başladı ve Microsoft Studios çatısı altına beş yeni oyun stüdyosu dahil etti.

Stüdyolardan dördü; Undead Labs (State of Decay’in yapımcısı), Playground Games (Forza Horizon’ın yapımcısı), Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice’ın yapımcısı) ve Compulsion Games (We Happy Few’ın yapımcısı) geçmişte de çalışmalar yürüten şirketler. Beşincisi ise sıfırdan kurulan The Initiative adlı stüdyo. Stüdyonun yöneticisi Darrell Gallagher, daha önce Crystal Dynamics bünyesinde Tomb Raider’ın yeniden sürümünün liderliğini yapmış, Nisan ayında da Microsoft’a katılmıştı.

Microsoft’un ‘olmazsa olmaz’ oyun listesinin de eksik olduğu biliniyor. Xbox One X’in satışa sunulduğu hafta Xbox’ın yöneticisi Phil Spencer Bloomberg’e yaptığı açıklamada artık oyun stüdyosu satın alarak ya da yeni stüdyolar kurarak şirket içinde içerik üretmeye odaklanacaklarını söylemişti. Bu yeni satın almalarla birlikte, Spencer’ın sözlerinin arkasında olduğu kesinleşmiş oldu. Microsoft’un bünyesine daha fazla oyun stüdyosu katıp katmayacağı ise bilinmiyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.