21.09.2020 11:37

Mobile Premier League, 90 milyon dolar yatırım aldı!

Bengaluru merkezli espor ve mobil oyun platformu Mobile Premier League, RTP Global ve MDI Ventures'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldı.

Bengaluru merkezli espor ve mobil oyun platformu Mobile Premier League, RTP Global ve MDI Ventures'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldı. Sequoia India, Go-Ventures ve Base Partners da yatırım turuna katılan diğer şirketler olarak açıklandı. Aldığı 90 milyon dolarla birlikte, girişimin bugüne kadar yatırımcılardan topladığı miktar 130,5 milyon dolara ulaştı.

Mobile Premier League, çeşitli turnuvalara ev sahipliği yapan bir platform olarak hizmet veriyor. 60 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşan uygulama, diğer oyun firmaları için de bir yayın platformu olarak faaliyet gösteriyor. Kendi başına oyun geliştirmeyen Mobile Premier League, bugün uygulama üzerinden birçok spor dalında yaklaşık 70 oyuna ev sahipliği yapıyor.

Girişim, son yıllarda Hindistan'da popüler bir segment olan fantezi sporları (fantasy sports) kategorisine de sahip. Gerçek dünyada birçok spor müsabakasının ertelenmesine neden olan corona virüs salgını, böyle bir dönemde şirketin büyümesini ise engellemedi. Zira girişim, mart ayından bu yana dört kat büyüdüğünü ve bugüne kadar uygulamada 2 milyardan fazla nakit işlem gerçekleştirildiğini belirtti. 

Mobile Premier League'in kurucu ortağı ve CEO'su Sai Srinivas, girişimin önümüzdeki aylarda Hindistan dışına genişlemeyi planladığını söyledi. Srinivas, yeni pazarların adını vermedi; ancak Hindistan'ın komşu ülkelerinin yanı sıra Japonya ve Güney Kore'nin de bunun bir parçası olacağını öne sürdü. Girişim aldığı yatırımla, oyun kataloğunu genişletmeyi ve şu anda Mobile Premier League'e lisans satan veya kendileriyle gelir paylaşımı anlaşması yoluyla çalışan üçüncü taraf geliştiricilere daha fazla pazarlama desteği sunmayı planlıyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.