10.02.2018 16:19

Musk’ın gözü yüksekte

‘Yeni bir dönemin başlangıcı’ olarak değerlendirilen fırlatmanın ardından şirket, Dragon uzay aracıyla mürettebat taşımayı ve Big Falcon Rocket’in 2019’daki test uçuşları için hazırlıklara başlamayı planlıyor.

 Elon Musk’ın kurduğu ticari uzay şirketi SpaceX, 6 Şubat’ta gerçekleştirdiği tarihi Falcon Heavy kalkışının ardından günler geçse de gündemden düşmüyor. Uzay bilimleri üzerine haberler yayınlayan Space.com sitesinin haberine göre, bu yalnızca yeni dönemin bir başlangıcı. Falcon Heavy’nin geliştirilmesi için yedi yılda 500 milyon dolar harcayan şirket, bu yıl Dragon uzay aracıyla astronotları uzaya taşımayı ve Big Falcon Rocket’in (BFR) 2019’daki test uçuşları için hazırlıklara başlamayı hedefliyor.

ORDUYU DESTEKLEYECEK

Şirketin, 2018 yılında Falcon Heavy için hedeflediği iki misyon daha var. Bunlardan ilki telekomünikasyon uydusu Arabsat 6A’nın fırlatılması, ikincisi ise ABD Hava Kuvvetleri’nin Uzay Test Programı 2. SpaceX’in uçuş programında ayrıca Immarsat ve Viasat şirketlerine ait uyduların taşınması da bulunuyor. Özel şirketlerin yanı sıra SpaceX’in ABD ordusuna ait ulusal güvenlik görevlerini de yerine getirmesi planlanıyor. SpaceX, ABD ordusu için ilk Falcon 9 görevlerini 2017 yılında başlatmıştı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.