29.01.2020 10:31

Old City Otelciler Platformu kuruldu!

Tarihi yarımadadaki oteller, Old City Otelciler Platformu'nu kurarak, yabancı internet otel rezervasyon sitelerine karşı güç birliği yapma kararı aldı. 

İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan tarihi yarımadadaki oteller, Old City Otelciler Platformu'nu kurarak, booking.com gibi yabancı internet otel rezervasyon sitelerine karşı güç birliği yapma kararı aldı. 

Tarihi yarımada bölgesinde yaklaşık 1500 otel ve konaklama tesisi olduğunu belirten Old City Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, platformda ilk etapta Laleli, Sultanahmet ve Eminönü bölgesinden toplamda 70 bin yatak kapasitesine sahip 400 otelin yer alacağını, önümüzdeki dönemde ise otel sayısının 1000'e kadar yükselmesini beklediklerini ifade etti. İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Aydın Karacabay da bu platformla çok büyük bir temsil gücüne kavuşacaklarını ve en büyük hedeflerinden birinin booking.com ve Expedia gibi rezervasyon sitelerine ödedikleri komisyonları düşürüp oda fiyatlarını yükseltmek olduğunu kaydetti. 

Bölgenin tarihini ve kültürünü yurtdışında daha iyi tanıtmak için özel çalışmalar yapacaklarını belirten Akyüz, “Özellikle sosyal medyadaki güçlü isimleri ve kanaat önderlerini kullanmayı düşünüyoruz. Fenomenleri bölgeye davet edip tarihi yarımadadaki turizm potansiyelini daha güçlü bir şekilde ortaya çıkaracağız. Bölgenin tarihi ve turistik yapıların merkezinde olduğunu vurgulayacağız. Ayrıca bu sene özelinde Balkan ülkelerinden ve Avrupa’dan daha fazla turist getirebilmek için tek tek ülke bazlı çalışmalar organize edeceğiz. Bu çalışmalar neticesinde Avrupalı turist sayısında artış sağlayabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.