24.02.2018 07:59

Opera Max'i ölümden kurtardı

Daha önce ölüme terk edilen uygulama, Samsung tarafından alınarak 'Samsung Max' olarak hizmete girdi.

 İlk veri dostu mobil tarayıcılardan olan Opera Max, güvenilir olmayan WiFi bağlantılarına karşı koruma ve VPN gibi gizlilik odaklı bazı özellikler de eklemişti. Popüler uygulama 500.000'den fazla indirilmiş, fakat bu bile ana firma Opera'nın geçtiğimiz yıl kapandığını duyurmasına engel olamamıştı. Opera, Çinli firmalardan oluşan bir konsorsiyuma aitti.

Konsorsiyumun o zaman yaptığı bildiride şöyle söyleniyordu: "Opera, Opera Max'ı artık çıkarmamaya karar verdi. Bu ürün, tarayıcı ürünlerimizden kısmen farklı bir değer ifade etmekle birlikte, Opera için de farklı bir odak noktasını temsil ediyor. Bu nedenle tarayıcılarımıza ve diğer yeni servislerimize odaklanacağız."

Samsung ise bugün yaptığı açıklamayla bu servisi satın aldığını ve adını 'Samsung Max' olarak değiştirdiğini duyurdu.

Opera Max kullanıcılarına yeni bir güncelleme gönderilecek ve tarayıcıları artık Samsung'un sahibi olduğu versiyona dönüştürülecek. Diğer kullanıcılar Android uygulamasını Play Store'dan ya da Galaxy Apps store'dan indirebilirler. Fakat kötü haber şu ki, uygulama sadece Samsung telefonlarda çalışacak.

Samsung ek olarak bu uygulamayı gelişmekte olan bir dizi piyasada ön yüklemeli olarak çıkarmayı düşünüyor. Bu ülkeler Arjantin, Brezilya, Endonezya, Meksika, Nijerya, Güney Afrika, Tayland ve Vietnam olarak bildirildi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.