01.10.2019 11:25

Operatörler deprem için ortak hat kuracak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, dün düzenlediği basın toplantısında depremde haberleşme altyapısının düzeltilmesine dair açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, üç operatörün deprem için ortak hat kuracağını söyledi. Fuat Oktay, dün Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) İstanbul’daki binasında bir basın toplantısı düzenledi. Oktay toplantıda yaptığı açıklamada, “Sadece biz şunu gördük, herhangi bir zamanda 20 milyon GSM şirketlerimizden aldığımız verilerdir bunlar. Şu anda 20 milyon kişinin birbirini aradığı hatta, deprem olduğu andan sonra yaklaşık 160 milyona çıkıyor. Tabii, teknik sebeplerle de kendileri bize izah ettiler. Hattın çöktüğünü ifade ettiler” dedi. Oktay’ın verdiği bilgiye göre, Türkiye’de olan üç operatörün toplam kapasitesi 118 milyon kişinin aynı anda haberleşiyor. Toplantıda bunun 175 milyona çıkarılması, bunun ilgili operatörler arasında paylaşımını yapıldığı bildirildi. Operatörler 6 ay süre içinde bu kapasiteye ulaşacaklar.

Üç ay içinde hayata geçecek

“Asıl ses iletişimi; internet üzerinden yapılan iletişim. Buraya kaymamız gerekiyor bizim. Dolayısıyla bununla ilgili de üç operatörün bir araya gelerek ortak bir hat kurmaları; belki AFAD bünyesinde olacak, ücretsiz olacak” diyen Oktay, bu hattın sadece afet anında sadece bu hattı kullanacağını aktardı. Oktay, üç aylık süre içerisinde bu hattın ortak olarak hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.