11.10.2018 08:39

PlayStation 5 ne zaman çıkacak?

Kasım 2013 yılında çıkışını gerçekleştiren PlayStation 4'ün ardından 5 yıl geçti. Peki PlayStation 5 ne zaman çıkacak? Teknik özellikleri neler?

Sony Corporation başkanı ve CEO'su Kenichiro Yoshida tarafından yapılan açıklamada yeni PlayStation konsoluna ilk kez değinildi.

Sony Corporation başkanı ve CEO'su Kenichiro Yoshida tarafından yapılan açıklamada, yeni nesil bir PlayStation konsolunun şirket tarafından gereklilik olarak görüldüğünü doğruladı.

Financial Times'a konuşan Kenichiro Yoshida "Bu noktada, söyleyebileceğim şey, yeni nesil bir donanıma sahip olmak gerekli." diye belirtti ancak yeni nesil donanıma direkt olarak "PlayStation 5" demekten kaçındı. 

Financial Times, Sony'nin aynı zamanda birden fazla cihaza bağlanacak bir tablet düşündüğünü de belirtti. "Online streaming oyunlar daha yaygın bir hale geldi ve şirket oyun ile film divizyonları arasında daha büyük sinerji elde etmeyi amaçlıyor."

Son olarak, Financial Times'ın "Sony'nin gelecekteki konsol planlarını bilen oyun yayıncılığı endüstrisindeki insanlar"dan edindiği bilgile göre bir sonraki PlayStation konsolu PlayStation 4 ile benzer bir temel mimariye sahip olabilir ve yeni nesil konsolda çok büyük değişikliklere gidilmeyebilir.

Kotaku'nun kaynakları bir sonraki PlayStation konsolunun 2020'ye kadar, hatta büyük olasılıkla 2020'nin sonuna kadar, çıkmayacağını söylüyor.

Bölüm Sonu Canavarı

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.