11.12.2017 17:11

Qualcomm'dan Apple’a 20 yıllık yanıt

Qualcomm ile Apple arasındaki patent ve patent ihlali davaları bitmek bilmiyor.

Düzenli olarak teknoloji dünyası gündemine gelen bu gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Qualcomm’un iddiasına göre iPhone X‘teki özellikler 20 yıl önce şirket tarafından yapılmıştı.

Qualcomm Apple’a 20 yıllık bir model ile cevap verdi!
Qualcomm ile Apple arasında bitmek bilmeyen patent davalarında işin rengi Apple aleyhine yönelmeye başladı. Son yıllarda çipset, modem ve patent gibi konu başlıkları altında karşı karşıya gelen iki şirketin arasında yeni bir gerginlik daha yaşanacak gibi.

 

Bilindiği üzere iPhone X modelinde fiziksel buton kaldırılmış ve pek çok fonksiyon, gesture denilen hareketlerle yapılabilir hale gelmişti. Apple’ın inovasyon olarak duyurduğu bu yönetim şeklinin ise aslında 20 yıllık bir geçmişi olduğu ortaya çıktı.

Qualcomm’un iddiasına göre, 1996 yılından tanıtılan Palm OS’ta yer alan bu özellikler Apple tarafından kopyalandı. Palm OS’ta yer alan tüm teknolojiler ise şirkete ait. Bu özelliklerinin çoğunun lisans ve izin almaksızın Apple cihazlarında kullanıldığı iddia ediliyor.


Paylaşılan bir video ise, şirketin iddialarını doğrular nitelikte. Bugün iPhone X modellerinde kullanılan jest ve kaydırma hareketlerinin Palm Pre modelinde çok uzun zaman önce kullanıma sunulduğu açık bir şekilde gösteriliyor. Üstelik iPhone X tanıtımı sırasında yenilik olarak gösterilen özelliklerin sırasıyla Palm Pre modelinde gösterilmiş olması da son derece önemli.

Çip üreticisi firmanın, Apple ve iPhone X modeline 20 yıllık bir teknoloji ve bu teknolojilere sahip bir modelle yanıt vermesi ortalığı biraz karıştıracak gibi görünüyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.