12.01.2018 12:01

RS Research 2018 yılına yeni yatırımlarla hızlı başladı

RS Research’ün başladığı yeni yatırım turunun ilk adımı olarak da ACT ile 900 bin Euro yatırım anlaşmasına varıldı.

 Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Rana Sanyal’ın liderliğinde bilimsel araştırmalar yürüten biyoteknoloji girişimi RS Research, 2017’de aldığı çekirdek yatırımın ardından 2018’i de yeni bir yatırım turu ile karşıladı.

2017 yılının Nisan ayında teknoloji ticarileştirme odaklı risk sermayesi fonu ACT’nin 1.1 milyon Euro değerinde yatırımıyla Türkiye’de ilaç geliştiren bir şirkete yapılan en yüksek risk sermayesi yatırımını almayı başaran girişim, ilk ilaç adayının preklinik süreçlerini başarıyla tamamladı.

RS Research 900 bin Euro’luk yeni yatırım anlaşması yaptı

Gelecek aşamalardaki klinik çalışmaların finansmanında kullanılmak üzere RS Research’ün başladığı yeni yatırım turunun ilk adımı olarak da ACT ile 900 bin Euro yatırım anlaşmasına varıldı. Kuruluşundan itibaren toplam yatırım hacmini 2 milyon Euro’ya ulaştırmayı başaran RS Research, yatırım turu kapsamında kısa vadede 3 milyon Euro’ya kadar yatırım çekmeyi hedefliyor.

 

Portföyünde bulunan ilaç adayı moleküllerin preklinik çalışmalarında aldığı etkileyici sonuçlar ile yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşan RS Research’ün kurucu ortağı ve COO’su Sena Nomak şöyle konuştu:

“2015 yılında başlattığımız çalışmalarımız, 2017 yılında çektiğimiz ilk yatırım ile hız kazandı. Yol haritamız doğrultusunda hem laboratuvar hem de preklinik aşamada yer alan ilaç adayı moleküllerimizi klinik faza taşıyabilmemizi sağlayacak bu yeni yatırım turu bizim için çok heyecan verici.

Girişim ekosisteminde bu alanda yoğun bir ilgi oluştuğunu görmek bize gurur veriyor. Önümüzde yoğun ve zorlu bir takvim var. Kutladığımız her başarının bize aynı zamanda yeni bir sorumluluk daha yüklediği bilinciyle hareket ediyor ve yeni yatırım fırsatları ile alanımızda örnek bir yatırım hacmi oluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.