14.04.2018 10:56

Rusya Telegram uygulamasını yasakladı

Geçtiğimiz aylarda açılan mahkemede Rusya Telegram yasağı konusunda kararını verdi. Rusya Telegram yasağını hemen devreye alabilir.

Rusya federal bilgi teknolojileri ve kitle iletişim denetleme kurumu Roskomnadzor’un şikayeti üzerine Telegram’ın yasaklanması konusu Rus mahkemesinde taşınmıştı. Mahkemenin verdiği karar ile Rusya’da Telegram’ın yasaklanmasına karar verildi. Mahkemenin kararının temelinde ise uygulamanın terör örgütleri tarafından kullanılabileceği fikri yer alıyor.

2013 yılında kurulan şifreli mesajlaşma uygulaması, 200 milyon kullanıcı profiline ve aylık 100 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip. WhatsApp ile birlikte en popüler anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor.

Son birkaç yıldır hükümetler, çeşitli uygulama ve şirketlerden güvenliği sağlamak amacıyla kullanıcıların bilgilerini talep ediyor. Rusya da Telegram için talepte bulunmuş ve 2 haftalık süre tanınmıştı.

Paris’te 2015’te düzenlenen saldırı sonrasında Telegram yetkilileri IŞİD ile bağlantılı olduğu tahmin edilen kişileri kullanıcıları bloklamıştı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.