18.06.2018 12:26

Sabancı Holding ve Enerjisa’da üst düzey iki atama

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı ve Enerjisa Enerji CEO'su olarak görev alacak isimler belli oldu.

 Bünyesinde Enerjisa Enerji A.Ş. ve Enerjisa Üretim A.Ş. şirketlerini barındıran Sabancı Holding Enerji Grup’ta üst düzey iki atama gerçekleşti. Buna göre, Sabancı Holding Enerji Grup’ta başkanlık görevine Kıvanç Zaimler atanırken, Ziya Erdem de Enerjisa Enerji CEO’su oldu. Zaimler, yeni görevinin yanı sıra Enerjisa Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Enerjisa Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini de üstlenecek. Erdem ve Zaimler, yeni görevlerine 1 Temmuz itibarıyla başlayacak.

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen söz konusu atamalar ile ilgili değerlendirmesinde 2008 yılından bu yana Enerjisa bünyesinde çeşitli üst düzey görevlerde bulunan Zaimler’in pek çok başarıya imza attığını belirterek, Zaimler’e yeni görevinde başarılar diledi. Ziya Erdem’e başarı dileklerini sunan Göçmen, yeni dönemde Ziya Erdem ile birlikte Enerjisa Enerji’nin başarılı performansının katlanarak artacağına olan inancını dile getirdi.

Kıvanç Zaimler, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1991 yılında mezun olmasının ardından kariyerine 1992 yılında başladı. 2008 yılına kadar sırasıyla Türk Elektrik Endüstrisi, RAM Dış Ticaret ve Aygaz şirketlerinde çeşitli yönetici pozisyonlarında bulunan Zaimler, Enerjisa bünyesine 2008 yılında ticaret direktörü olarak katıldı. Zaimler, 2003 – 2015 yılları arasında Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü olarak görev aldı. Ağustos 2015’ten Mart 2016’ya kadar Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Zaimler, 1 Mart 2016 tarihinden itibaren; elektrik üretimi, dağıtımı, ticareti ve satışında büyük bir portföy yöneten Enerjisa’da CEO olarak görev aldı ve Eylül 2017’de de Enerjisa Enerji A.Ş. CEO’su olarak atandı.

1984 yılında U.S. International University San Diego İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1986 yılında U.S. National University San Diego’da aynı bölüm üzerine yüksek lisans programını tamamlayan Ziya Erdem, çalışma hayatına 1988 yılında Pabalk Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak başladı. Sırasıyla Mansan Mantar Gıda Sanayi, TicaretNet, Türk Nokta Net, Sabancı Telekomünikasyon, İnterkom Telekomünikasyon ve CETEL Çalık Enerji Telekomünikasyon’da üst düzey yöneticilik pozisyonlarında görev alan Erdem, 2008 yılında Ericsson’a katıldı ve 2010 – 2017 yılları arasında Ericsson Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Başkan Yardımcılığı ve Ericsson Türkiye Başkanlığı görevlerini yürüttü. Erdem, 2017 yılından bu yana bilgi ve iletişim teknolojileri ile dijital dönüşüm konularında danışmanlık yapmakta.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.