01.06.2020 11:06

Salgından etkilenmeyen ürün Yeni iPhone SE!

iPhone SE'nin dünya çapında aldığı ilgi dillere destan oldu.

iPrice’ın 7’si COVID-19’u ağır geçiren 17 ülke üzerinden gerçekleştirdiği arama analizine göre ortaya çıkan trend, salgın hakkındaki endişelerin iPhone SE’nin piyasaya sunulacağı hakkındaki söylemlerin artmasıyla birlikte düşmeye başladığıydı.

iPhone SE web aramalarında koronavirüsü geride bıraktı

Nisan’ın son günlerinde dağıtımı başlayan iPhone ile birlikte “koronavirüs”, “COVID” ve “COVID-19” anahtar kelimelerinin başı çektiği aramalar yüzde 46 oranında düştü. Bu trend koronavirüs vaka sayısı en yüksek olan A.B.D., İtalya ve İngiltere’de sırasıyla yüzde 76, yüzde 43 ve yüzde 47 oranında kendini gösterdi.

Belki de tüketiciler endişe ve izolasyonla dolu iki ayın ardından kafalarını dağıtacak bir çözüm arayışına girdi; ve yeni iPhone SE bu ihtiyacı karşılayacak ürün olarak kabul edildi. Bu görüşün yanı sıra bazı araştırmacılar satın alma terapisinin etkili bir başa çıkma modeli olduğunu belirtiyor.

iPrice’ın araştırması internet aramalarında özellikle Apple ürünlerinin COVID’in yerini aldığını ortaya koyuyor. Dünya çapında Nisan ayı boyunca iPhone hakkındaki web aramaları yüzde 17 oranında artış gösterdi.

iPhone en çok gelişmekte olan ülkeleri heyecanlandırdı

Tüm yeni iPhone’ların duyurusuyla birlikte gündemin ortasına yerleşen fiyat etiketi konusu gelişmekte olan ülkelerde bu fiyat aralığının daha kabul edilebilir olmasıyla birlikte heyecanı körüklüyor.

iPhone SE’nin duyurusunun hemen ardından “iPhone” anahtar kelimesiyle yapılan aramalar araştırmaya katılan 7 gelişmekte olan ülke kapsamında yüzde 89 oranında artış gösterdi. Duyurudan iki gün sonra ise Hindistan, Filipinler, Tayland ve Malezya’da gerçekleştirilen iPhone konulu aramalar sırasıyla yüzde 133, yüzde 178, yüzde 103 ve yüzde 104 oranında arttı.

Dahası, Mayıs ayına geldiğimizde Türkiye, Vietnam, Tayland, Endonezya ve Hong Kong’da iPhone hakkında arama gerçekleştirenlerin sayısı koronavirüs bilgisi arayanların sayısını geçti.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.