05.03.2021 09:03

Sephora ve KAGİDER'den kadın girişimcilere destek!

Sephora Türkiye ve KAGİDER kadın girişimcilere destek veriyor.

Sephora Türkiye ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle ilk adımı geçtiğimiz yıl atılan Kadın Girişimcileri Geliştirme Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi başladı.

Kadın girişimcilere ilham ve cesaret veren programın yeni dönemi Tülin Şahin’in moderatörlüğünde, KAGİDER Başkanı Emine Erdem ve Sephora Türkiye Pazarlama ve E-Ticaret Direktörü Ayça Kaya ev sahipliğinde düzenlenen özel etkinlikle açıklandı. İlk dönemin değerlendirmesinin de yapıldığı etkinlikte, program kapsamında belirlenen beş kadın girişimcinin ilham veren öyküleri ve yolculukları da paylaşıldı. Etkinlikte programın ilk döneminin sonunda belirlenen beş kadın girişimci arasında bulunan İrem Atay, Melis Doğantan, Deren Öztürk Mataracı, Sinem Kapar Şahindere ve Simge Kamacı da konuşmacı olarak yerlerini aldı.

Global ölçekli program Sephora Stands çatısı altında yürütülen işbirliğinin ilk dönem programı kapsamında yapılan 200’ün üzerindeki başvurunun ardından seçilen 30 kadın girişimci, üç gün süren özel bir eğitim kampını deneyimleme fırsatı oldu. Bu eğitim serüveninde alanında uzmanlar tarafından kurumsallaşma, markalaşma, e- ticaret, dış ticaret yaklaşımları, insan kaynakları, finans, teşvikler, liderlik ve yönetsel becerilerini de geliştirmeye yönelik önemli konu başlıkları işlendi. Eğitim sonunda ise belirlenen beş kadın girişimci, markalarını güçlendirmenin yanı sıra sosyal medya, PR desteğiyle beraber global ve yerel tedarikçi ilkelerini yerine getirmesi durumunda sephora.com.tr’de satış imkânı bulacak. Girişimciler ayrıca KAGİDER’in koçluk çalışmaları kapsamında kariyer yolculuklarına değer katacak yeni fırsatların değerlendirilmesiyle ilgili mentorluk desteği de almaya hak kazandı.

Sephora Türkiye Pazarlama ve E-Ticaret Direktörü Ayça Kaya, “Yıllardır gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle kadınların hayatlarına dokunabilmek ve yanlarında olduğumuzu hissettirmek bizler için çok önemli. Global ölçekte yaşadığımız pandemiyle beraber yeni normallere adapte olmaya çalıştığımız bugünlerde, hem sürdürülebilirlik hem de toplumsal fayda sağlayan konulara daha da önem verdiğimiz bir dönem içerisindeyiz. Sephora Türkiye olarak bu sorumluluk bilinciyle ‘iyi olan bizi güçlendirir’ diyerek, daha iyi bir dünya için tüm süreçlerimizde net aksiyonlar alıyoruz; en önemlisi de toplumsal dönüşümün gerçekleşmesi için kadınlara değer katan projeleri destekliyoruz. Özellikle kadınların iş hayatındaki varlığı ve katılımı olmadan sürdürülebilir bir kalkınmanın gerçekleşmesinin mümkün olmadığına inanıyorum. Güzelliğin sınır tanımayan gücüne inanarak hayata geçirdiğimiz yeni imaj kampanyamızla beraber, hedefimiz kadınlara cesaret vermek, yaşamın her alanında özgüvenlerini destekleyecek şekilde yanlarında olmak, güzelliği kalıplardan standart tanımlardan çıkarıp, daha bireysel daha özgün ve kapsayıcı şekilde yeniden yorumlamak” dedi.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem ise ,”Ülkemizde kadının ekonomideki temsiliyeti ne yazık ki yeterli seviyede değil. Türkiye’de kadının işgücüne katılım oranı henüz yüzde 30 seviyesinde. Kadın girişimcilerin oranı ise yüzde düzeyinde. Biliyor musunuz, bu yüzde 13 içerisindeki yüzde 2’lik kısım küresel ekonomik kriz şartları altında, yani pandemi döneminde hane gelirine katkıda bulunmak için mücadele göstererek girişimci olan kadınları temsil ediyor. Yani kadınlar uygun şartları oluştuğunda veya bu örnekteki gibi çetin koşullarla mücadele gerektiğinde içlerindeki girişimciyi ortaya çıkarıyorlar. Zaten araştırmalar da gösteriyor ki, kadınlar, erkekler kadar girişimcilik potansiyeline sahip. Burada kamu, özel sektör ve sivil topluma düşen, kadın girişimciliğinin güçlenmesi için uygun zeminleri hazırlamak, yolda girişimcilerin karşısına çıkabilecek engelleri önlerinden kaldırmak, devam etmeleri için onları teşvik etmek, nasıl yol alacakları konusunda mentorluk desteği vermek ve onların cesaret ve ilham alabilecekleri rol modelleri görünür kılmaktır. Sephora Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Kadın Girişimcileri Geliştirme Hızlandırma Programı’nı bu alanda özel sektör ve sivil toplum işbirliğine çok güzel bir örnek olarak görüyor, başka programlara örnek ve ilham olmasını diliyorum. Sephora Türkiye’ye düş arkadaşlığı için içtenlikle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.