23.03.2019 11:03

Singer Bangladeş’i satın alıyor

Marka Pakistan ve Hindistan'ın ardından Bangladeş pazarına giriyor.

 2016 yılında Dawlance’ı alarak Pakistan pazarına giren, 2017’de ise Hindistan’ın en büyük grubu Tata bünyesindeki Voltas ile ortaklık anlaşması imzalayan Arçelik, İpek Yolu üzerindeki ülkelerde liderlik stratejisi kapsamında bir yatırıma daha imza attı. Arçelik iştiraki Ardutch B.V., ülkenin en büyük perakende ağına sahip beyaz eşya üreticisi Singer Bangladesh Limited’in yaklaşık yüzde 57’lik hissesine sahip olan Hollanda merkezli Retail Holdings Bhold B.V.’yi 75 milyon dolara satın almak üzere anlaşma sağladı.

İpek Yolu üzerinde, küresel büyüme stratejilerine uygun çok önemli bir adım daha attıklarını belirten Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Ülkenin en tanınan markalarından olan Singer’in kullanım hakkına sahip Singer Bangladesh Limited’i satın alarak, Bangladeş’te güçlü bir varlık göstereceğiz. Bangladeş, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında; orta ve uzun vadede de bu büyümenin daha da hızlanacağı tahmin ediliyor. Bangladeş pazarı, büyüyen orta sınıfı ve genç nüfusuyla çok büyük bir potansiyele sahip. Küresel ölçekteki teknoloji ve Ar-Ge kapasitemizi Singer Bangladeş’in pazardaki güçlü konumu ve marka algısıyla birleştirerek, yerel pazarın ihtiyaçlarına uygun ürünler geliştireceğiz.” dedi.

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu ise satınalmayı, “Asya-Pasifik bölgesi, sektörümüzde gelecek 10 yılda gerçekleşecek büyümenin itici gücü olacak. Singer Bangladeş, büyük ekonomik potansiyel taşıyan Bangladeş pazarına girmek için önemli bir fırsat sunuyor. Köklü marka mirasına, geniş perakende ağına ve yetenekli bir yönetim ekibine sahip bir şirketi satın alıyoruz. Bu başarıların üzerine koyarak; üretim, satınalma, perakende ve ürün teknolojilerinde güçlü sinerjiler yaratacağımıza inanıyorum. Orta vadede, beyaz eşya sektörünün ana ürün gruplarında pazar lideri olmayı hedefliyoruz.” sözleriyle değerlendirdi.

Faaliyetlerine 1905 yılında başlayan, Dakka merkezli Singer Bangladeş’in ürün yelpazesi buzdolabından çamaşır makinesine, televizyondan klimaya uzanıyor. Büyük ürün gruplarında pazarda ikinci sırada yer alan Singer Bangladeş, ülkenin en geniş perakende dağıtım ağına sahip. Bin 500’ün üzerinde çalışanıyla Singer Bangladeş’in 2018 cirosu ise yaklaşık 164 milyon dolar.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.