20.02.2018 12:06

Sony yapay zekalı taksi servisi kuruyor

Sony, Japonya’da yapay zeka temelli bir araç paylaşım/taksi servisi kurmak üzere harekete geçtiğini duyurdu.

Japon elektronik devi bu servis için ülke çapında hizmet veren 5 büyük taksi şirketi ile ortaklık kuracak. Japonya şu anda araç paylaşım şirketleri için büyük bir cazibe noktası haline gelmiş durumda.

Herkes Japon taksilerinin peşinde
Japon teknoloji fonu SoftBank Çinli Didi Chuxing ile Japonya’da araç paylaşım servisi işleteceğini kısa süre önce duyurmuştu. Uber’in yeni CEO’su da Tokyo ulaşım otorotileri ile görüşüp şehirde Uber’in geleceğini garanti altına almak için bu hafta içinde bir toplatıya katılacak.

Son derece yoğun ve kalabalık bir şekilde yaşayan Japonya’da teknolojiye de olan yoğun ilgi nedeniyle otomobil sahipliği giderek büyük bir külfet haline dönüşüyor ve şehirlerde yaşayan halk otomobil sahibi olmak yerine taksi servislerini kullanmayı daha mantıklı buluyor. Dolayısıyla, özellikle otonom otomobillerin piyasaya çıkmasıyla taksi servislerinin para basan bir madene dönüşeceği tahmin ediliyor.

Sony de şimdi sahip olduğu yapay zeka alt yapısı ve güçlü marka imajı ile bu büyük pastadan payını almak üzere harekete geçmiş görünüyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.