11.04.2018 13:11

Sosyal medya fenomenlerine vergi şoku

Sosyal medyada yaptıkları ürün tanıtımlarıyla büyük gelir elde eden "fenomenlere" Maliye Bakanlığı'ndan kötü haber. Yeni düzenlemeyle sosyal medya fenomenlerinden de vergi alınacak.

 Sosyal medya üzerinden ürün satışı ve tanıtımıyla ilgili yeni düzenleme hazırlığında olan Maliye Bakanlığı, "sosyal medya fenomenlerini" de vergi kapsamına alıyor. Bakan Naci Ağbal tarafından açıklanan yeni düzenlemeye göre instagram, twitter ve facebook gibi sosyal medya hesapları üzerinden ürün tanıtımı yaparak kazanç elde eden kişiler tespit edilerek vergi mükellefi yapılacak.

Sosyal medya hesapları üzerinden gelir elde eden çok takipçili kişiler, yeni düzenlemeyle vergi mükellefi haline getirilecek.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılacak düzenlemeyi şu sözlerle anlattı:

"Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın, isterse video çekerek twitler atıp oradan gelir elde etsin. Her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek.

Kazanç doğuran faaliyetleri bu ortamlarda yürütenler ya kendiliğinden gelip mükellef olacak ya da onları biz tespit edeceğiz ve resen mükellef yapacağız.

Vergi mükellefi olmanın yaşı yok. 18 yaşın altındaysa kanuni temsilcisi kimse onun adına beyanname verecek." 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.