17.11.2022 10:55

THY ve THK iş birliği yaptı

Türk Hava Yolları (THY), Türk Hava Kurumu (THK) ile bir dizi bakım-onarım, yakıt ve eğitim anlaşmaları imzaladı.

THY Uçuş Akademisi (TAFA) ile THK arasında Selçuk Efes Havalimanı’nın eğitim amaçlı kullanımına ilişkin beş yıllık imzalanan sözleşme kapsamında THY Uçuş Akademisi ve THK Selçuk Efes Eğitim Merkezi, havalimanının tüm hizmetlerinden yararlanacak.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ve Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı H. Abdullah Kaya arasında imzalanan anlaşmalara göre, Selçuk Efes Havalimanında konuşlandırılan uçakların, uçak hat bakım ve arıza giderme hizmeti THK Teknik Uçak Bakım Hizmetleri tarafından karşılanacak, bir uçak motoru da bakım anlaşması kapsamında THK Teknik Uçak Bakım Hizmetlerine yaptırılacak. TAFA’nın Selçuk Efes Havalimanı’nda konuşlandıracağı uçakların AVGAZ 100 LL ve JET A1 yakıtları, Gökçen Havacılık Taşımacılık Eğitim ve Petrol Ürünleri Ticaret’ten alınacak. Ayrıca öğrenci eğitimi anlaşmasıyla da 2023 yılı içerisinde, THY’de eğitim alan öğrencilerden bir bölümünün Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi’nden pilotaj eğitimi almaları sağlanacak.

Ahmet Bolat imzalanan anlaşmalara ilişkin, “Ülkemiz havacılığının gelişimi için ciddi gayret sarf eden iki kurum, bugün bir noktada güçlerini birleştiriyor” dedi.
 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.