23.11.2020 13:36

Türkiye'nin ilk sanal gıda fuarı açıldı!

Türkiye'nin İlk sanal gıda fuarı olan The Fource, yapılan çevrimiçi törenle kapılarını açtı.

Ege İhracatçı Birlikleri'nin (EİB) dünya ölçeğinde hayata geçen projesi The Fource, yerli ve yabancı tüm sektör paydaşlarını 23-27 Kasım tarihlerinde dijital platformda bir araya getiriyor.

Türkiye'de ve dünyada gıda sektörünün en kapsamlı dijital kaynağı olmaya hazırlanan Türkiye'nin ilk sanal gıda fuarı The Fource, gerçekleştirilen çevrimiçi törenle ziyaretçileriyle buluştu. Çevrimiçi törene, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir, Türkiye İhracat Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep katıldı.


Covid-19 salgını ve sosyal mesafe tedbirleri nedeniyle, küresel ölçekte ticaret fuarlarının ertelendiğini ya da iptal edildiğini ifade eden Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir, yaşanan bu süreçte sanal ticaret platformları ve dijital pazarlama yöntemlerinin ön plana çıktığını söyledi.


İhracatçıların sanal fuarlara katılımlarını sağlamak üzere işbirliği kuruluşları çatısı altında gerçekleştirilecek olan sanal fuar organizasyon masraflarını yüzde 50 oranında ve faaliyet başına 100 bin dolara kadar bakanlık olarak karşıladıklarını söyleyen Musa Demir, 'Pandeminin sosyal izolasyonu mecbur kıldığı bu günlerde ticareti geliştirmemizdeki engelleri firmalarımızla işbirliği içinde dijital platformlarla aşıyoruz. Bakanlığımız destekleriyle 2020 yılı Haziran ayından itibaren 6 adet sanal fuar organizasyonu desteklenmiş olup, The Fource Sanal Gıda Fuarı ile bu sayı 7'ye çıkmıştır. Bu fuarlarda; 613 firmamızın katılımıyla 28 bin 620'si yabancı olmak üzere toplamda 51 bin 328 ziyaretçi firma ile 42 bin 147 iş görüşmesi gerçekleştirmiştir. 2020 yılı Mayıs ayından bu yana 44 ülkeyi kapsayan 25 adet sanal sektörel ticaret heyeti düzenlenmiştir.

Söz konusu sanal ticaret heyetlerinin tamamında; 403 firmamız 990 yabancı firma ile 3 bin 787 ikili iş görüşmesi gerçekleştirilmiştir' dedi.

'Görmeden, tatmadan gıda tanıtılmaz tabusu yıkıldı'
Açılışı yapılan Türkiye'nin ilk sanal gıda fuarı The Fource ile 'görmeden, tatmadan gıda tanıtılmaz' tabusunun yıkıldığını ifade eden TİM Başkanı İsmail Gülle, 'Geride bıraktığımız dönemde sanal ticaret heyetlerimizi 5 kıtada ve 12 ülkede başarılı bir şekilde tamamladık. İhracatçılarımızın sanal ticaret heyetlerine gösterdiği ilginin her geçen gün daha da artması, bizleri gururlandırıyor' şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.