11.04.2012 10:41

Türköne yerine Erhan Afyoncu

Mümtazer Türköne'nin istifasından sonra yerine Atatürk Kültür, Dil, ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliği için Erhan Afyoncu seçildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine Habertürk TV'de Murat Bardakçı ile sunduğu Tarihin Arka Odası programıyla da tanınan, Bugün gazetesi yazarı Doç.Dr. Erhan Afyoncu'yu atadı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, 664 sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 6'ncı maddesi gereğince, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Erhan Afyoncu'yu yönetim kurulu üyeliğine seçtiği kaydedildi.
MUHTEŞEM YÜZYIL'IN TARİH DANIŞMANIYDI
Gül'ün yönetim kurulu üyeliğine daha önce atadığı Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Atatürk ile ilgili eleştirel sözleri nedeniyle tepki çekmiş ve ardından istifa etmişti. Boşalan kadroya atanan Erhan Afyoncu ise geçtiğimiz sezon Muhteşem Yüzyıl dizisinin tarih danışmanlığını yapıyordu.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.