30.11.2017 12:50

Uber net zararını açıkladı

Uber net zararını bir mail aracılığıyla açıkladı. Yasal nedenlerle hükümetlerle arası bozulan Uber’in üçüncü çeyrek zararı yüzde 38 artarak 1.46 milyar dolara ulaştı.

Uber net zararı 1.46 milyar dolar

Uber Technologies Inc, birçok ülkede taşımacılık sektörüne hızlı bir giriş yapmış ve kullanıcı dostu iş planıyla hızlı bir şekilde gelir artışı sağlamıştı. Ancak son yıllarda hükümetler ile vergi konusunda yasal sorunlar yaşayan Uber, bunu ekonomik tarafta da hissetmeye başladı. San Francisco merkezli şirketin, bu yılın üçüncü çeyreğindeki net zararının 1.46 milyar dolar olduğu açıklandı.

Uber, binicilik hizmetlerine olan talebin ana göstergesi olan brüt satışların, ikinci çeyrekte 8.74 milyar dolar olduğunu, Eylül ayında sona eren dönemde ise 11 artarak 9.71 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Brüt gelir de artış yaşanmış olsa da yaşanan kayıplar ekonomik dalgalanmaya neden oldu.

İkinci çeyrek 1.06 milyar dolar zarar eden Uber, üçüncü çeyrekteki yüzde 38’lik zarar artışıyla 1.46 milyar dolar zararlara ulaşmış oldu. Hükümetlerle arası iyice bozulan Uber’in, hissedarları arasındaki anlaşmızlıklar ile de geleceğinin ne olacağı büyük merak konusu oldu.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.