16.04.2019 09:15

Uçakta internete bağlandığına pişman oldu!

Günümüzde havayolu şirketleri özellikle uzun uçuşlarda yolcularına internete bağlanma imkanı sunuyor ama bu her zaman iyi olmayabiliyor!

 Çok yüksek hızlara ulaşılamıyor olsa da, internette dolaşmak ve mesajlaşmak gibi temel işlevler yerine getirilebiliyor.

Sputnik tarafından paylaşılan habere göre Brüksel’den Dubai’ye uçan bir blog yazarı yol boyunca uçaktaki internet hizmetini kullandı. Uçuş sonrasında ortaya çıkan 5 bin 463 avroluk telefon faturası yolcuyu şaşkınlığa uğrattı.

Uçakta internete bağlanmak pahalı mal oldu!
Haberdeki iddialar ise biraz kafa karıştırıyor. O uçuş sırasında havayolu şirketi tarafından internet bağlantısı sunulmadığı, bu nedenle yolcunun uydudan internet bağlantısı sağlayan hizmete dahil edildiği ifade ediliyor.

Söz konusu GSM operatörü açıklanmazken, normal durumlarda fatura tutarı 60 euro’yu geçtiğinde aşım uyarısı yapıldığı ancak kullanıcının bu uyarıyı devre dışı bıraktığı için faturasının yükseldiğini fark edemediği belirtiliyor.

Yolcu ise fatura konusundaki uyarıyı uçuşun sonunda aldığını belirtiliyor. GSM operatörü tarafından yapılan açıklamada ilk defa böyle bir uyarı ile karşı karşıya kalındığı, faturayı çözüme kavuşturmaya çalışılacağı belirtildi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.