23.02.2018 09:38

Veri analitiği ile sondaj çalışması yapılıyor

Veri analitiği, şirketler için zaman ve maliyet tasarrufu, bununla birlikte verimlilik artışı sağlıyor. Birçok sektörde kullanılan veri analitiği ile sondaj çalışması da yapılıyor.

Petrol ve gaz endüstrisinde sondaj çalışmaları yürüten GE ve Noble Corporation, işlerini dijitale çeviriyor. İki şirket, dünyanın ilk dijital sondaj çalışmasına imza atıyor. Digital Rig olarak adlandırılan bu program, dijital ikiz olarak bilinen fiziksel varlıkların sayısal kopyasını gelişmiş analitik ile birleştirerek denizde sondaj verimliliğini artırmayı amaçlıyor.

Digital Rig deniz çözümü, GE’nin Predix Endüstriyel Internet Of Things (IIoT) platformu tarafından güçlendirildi. Bu çalışma Noble Globetrotter I sondaj gemisinde uygulanıyor. GE sondaj kontrol ağı, güç yönetim sistemi ve dinamik konumlandırma sistemi de dahil olmak üzere tüm hedef kontrol sistemlerine bağlandığını belirtti.

Veriler, tekne sensörleri ve kontrol sistemleri vasıtasıyla toplanarak gemide merkezileştiriliyor. Daha sonra tahmini analitik için GE’nin Endüstriyel Performans ve Güvenilirlik Merkezi’ne gerçek zaman gönderiliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.