02.04.2020 12:51

WPP 'den Koronavirüs tasarruf planı

Birleşik Krallık merkezli bir reklamcılık ve halkla ilişkiler şirketi WPP, koronavirüs salgını nedeniyle ödül törenlerini durdurdu, maaş zamlarını erteledi ve işe alımlarını dondurdu.

Aynı zamanda şirket hisse geri alımlarını, kâr payını ve finansal rehberliğini de askıya aldı.

WPP, koronavirüs salgını yüzünden kaynaklanan ciddi mali kriz ile başa çıkmak ve halihazırda olan işleri korumak için aldığı çeşitli maliyet düşürücü ve nakit tasarrufu sağlayan önlemlerini açıkladı. 2020 için planlanan maaş artışlarının ertelendiğinin, işe alımların dondurulduğunun ve serbest harcamaların gözden geçirileceğinin yer aldığı acil eylemler WPP’nin aldığı tasarruf önlemleri arasında yer aldı.

Buna ek olarak, WPP yönetim kurulu ve üyeleri en azından üç aylık bir süre boyunca maaşlarında yüzde 20’lik bir oranda indirim yapılmasını kabul ettiklerini belirtti. Şirket, önümüzdeki haftalarda ve aylarda daha fazla önlem alacağını ve belirtilen hareketlerin 2020 yılında 700 milyon sterlin ile 800 milyon sterlin arasında tasarruf sağlayacağını öngörüyor. Şirket aynı zamanda IT sermaye harcamalarında da tasarruf etmeyi planlıyor.

Yaklaşık 1,1 milyar sterlin nakit tasarrufu sağlanacak


Yeni mali baskılar göz önüne alındığında, WPP yönetim kurulu da Kantar satışından elde edilen gelirlerle finanse edilen 950 milyon sterlinlik hisse geri alım programını askıya almaya karar verdi. Aralık 2019’dan bu yana 330 milyon sterlinlik program tamamlanmıştı. Kurul ayrıca, Haziran ayında yapılacak yıllık genel kurul toplantısında önerilecek olan hisse başına 37.3p’lik planlanan 2019 nihai kâr payını askıya aldı. Bu iki önlemle birlikte yaklaşık 1,1 milyar sterlin nakit tasarrufu sağlanmış olacağı belirtildi.

Covid-19’un etkisi tam olarak belirsiz olduğundan, WPP, Publicis Groupe ve Interpublic’e katılarak bu yıl içindeki mali rehberliğini geri çekti. Şirketin ilk çeyrek ticaret güncellemesinin ise 29 Nisan’da yayınlanacağı açıklandı. WPP genel müdürü Mark Read yaptığı açıklamada, ” En güçlü finansal pozisyondaki şirketlerin, büyük bir belirsizlik döneminde halkını korumak, müşterilerine hizmet etmek ve hissedarlarına fayda sağlamak için en iyi konumda olacağı açıktır, bu yüzden bugün özetlediğimiz adımları atıyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.