02.07.2020 15:12

Yeni Mercedes-Benz GLA Türkiye'de satışta...

Mercedes-Benz'in kompakt SUV sınıfındaki ilk modeli olan GLA, tamamen yenilenen ikinci jenerasyonu ile Temmuz ayından itibaren Türkiye'de satışa sunuldu.

Mercedes-Benz GLA'nın ikinci nesli geçtiğimiz günlerde tanıtılmıştı. Kompakt SUV segmentinde yer alan yeni otomobil, tanıtımının ardından Türkiye'ye geldi. Mercedes-Benz'in açıklamasına göre yeni Mercedes-Benz GLA Türkiye'de satışa çıktı.

Yeni Mercedes-Benz GLA 163 beygirlik turbo benzinli bir motora sahip. Bu motora ise 7 ileri DCT bir otomatik şanzıman eşlik ediyor. Bu şanzıman otomobilin standartı haline gelmiş durumda. Ayrıca sportif bir görünüme kavuşan otomobilin bir önceki nesline göre bazı değişimler söz konusu. Örneğin, yeni Mercedes-Benz GLA bir kompakt SUV otomobil olmanın verdiği güç ile, önceki nesline göre 10 cm daha yükselmiş. Bu yükselme ile birlikte otomobilin oturma pozisyonu da yukarı çıkmış.

Otomobilin uzunluğu 1,5 cm kısalmış durumda. Fakat bu durum herhangi bir dezavantaj yaratmamış gibi görünüyor. Zira paylaşılanlara göre otomobilin arka diz mesafesi buna rağmen artmış. Daha geniş bir iç mekan sunulmuş. 'Hey Mercedes' deyince çalışan akıllı sesli asistan da iç mekanda dikkatimizi çeken detaylardan biri.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.