23.05.2018 15:38

Yeni Şafak'tan Ahu Özyurt'a destek

Doğan Medya'da devam eden işten çıkarmalara Yeni Şafak yazarları Yusuf Kaplan ve Fatma Barbarosoğlu tepki gösterdi.

 Bünyesinde Hürriyet ve Posta gazeteleri ile CNN Türk, Kanal D gibi televizyon kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu, geçen aylarda 1.1 milyar dolara iş adamı Erdoğan Demirören'e satılmıştı.

Söz konusu satışın ardından Doğan Medya Grubu'nda işten çıkartmalar start almıştı. Bu tasfiyelerin en yoğun yaşandığı yerlerden birisi de CNN Türk olmuştu.

DEVİR TAMAMLANDI, YOLLAR AYRILDI

Devir teslim töreninin 9 Nisan'da tamamlanmasının ardından ilk olarak CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş ve 7 yıldır kanalda görev yapan Haber Koordinatörü Ali Güven’le yollar ayrılmıştı.

Gazeteciler Nevzat Çiçek ve İsmail Saymaz'ın, CNN Türk’te, Hande Fırat’ın moderatörlüğünde yayınlanan Gece Görüşü programındaki görevlerine son verilmiş, Taha Akyol'un da "Eğrisi Doğrusu" isimli programı yayından kaldırılmıştı.

Duygu Demirdağ, ana haber sunuculuğu görevinden alınmış,Ekonomi Müdürü ve “Parametre” sunucusu Ebru Baki, aynı zamanda “Afiş” programını hazırlayıp sunan programlar koordinatörü Aslı Öymen, Haber Programları Müdürü Cansel Poyraz, Haber merkezi yöneticisi Ali Obuz, “10’dan Sonra” programını sunan Ahu Özyurt, Editör Hüseyin Tahmaz, CNN Türk editörleri Alişer Delek ve Batuhan Pozut, yaklaşık bir yıldır “Güne Merhaba” programını sunan Gülay Özdem, hafta içi her gün “Günlük” programını sunan Saynur Tezel ve cnnturk.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Umut Alphan'ın işine son verilmişti.

YETER ARTIK, İNSANLARIN ÜSTÜNÜ ÇİZMEK İLKELLİKTİR!

Doğan Medya'da devam eden bu işten çıkarmalara Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'dan sert bir tepki geldi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan paylaşımda bulunan Kaplan, "Önce Nevzat Çiçek ve İsmail Saymaz, şimdi de Ahu Özyurt CNN'den uzaklaştırıldı. Yeter artık! Bizden farklı düşünüyor diye insanların üstünü çizmek ilkelliktir. Ahu Özyurt dürüst, vicdanlı bir gazetecidir. 28 Şubat cehenneminde ne kadar yürekli biri olduğunu göstermiştir" ifadelerini kullandı.

FATMA BARBAROSOĞLU'NDAN DESTEK

Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu da Ahu Özyurt hakkında "Ahu Özyurt'un CNN ile yolları ayrılmış.Kendisi bilmez 28 Şubat'ın en zalim günlerinde canlı yayın öncesi bana gösterdiği bir şefkat anı vardır.O anı zihnimde hep sakladım.O anın hatırı için daima dualarımda olacak.Tecrübesini bir tohum gibi ekeceği güzel proğramlara inşallah." şeklinde tweet attı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.