04.04.2018 17:03

Zuckerberg ifade verecek!

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'in veri gizliliği skandalının ardından gelen talepler üzerine 11 Nisan'da ABD Kongresi'nde ifade vereceği açıklandı.

 50 milyon Facebook kullanıcısına ait verilerin, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası için çalışan siyasi danışmanlık şirketi Cambridge Analytica'nın eline geçtiğinin ortaya çıkması şirketi zora sokmuştu.

"Sorunun çözülmesi birkaç yıl sürecek"

Kullanıcılarının verilerini bir siyasi danışmanlık şirketine satmakla suçlanan Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, internet haber sitesi Vox'a yaşanan bu skandal ile ilgili bir röportaj verdi. Zuckerberg, Vox'a verdiği röportajında bu sorunun çözülmesi için birkaç yıla ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Kendisine kalsa üç ya da altı ay içinde bu sorunu çözebilmeyi istediğini, ancak bu meselesinin derinlemesine inmek gerektiği için birkaç yıl gerektiğini söyleyen Zuckerberg, Facebook'un iş modelini savundu.

Özellikle teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook, Facebook'u ve Zuckerberg'i iş modeli yüzünden eleştirmişti.

"Ben hiçbir şekilde Zuckerberg'in yaşadığını yaşamazdım" diyen Cook, Facebook'u eleştirmiş, Apple'ın kullanıcılara ürün sattığını, kullanıcıları reklam verenlere satmadığını söylemişti.

Vox'un bu konuyla ilgili sorusuna Zuckerberg şu yanıtı verdi: "Eğer bir şekilde para vermiyorsanız sizinle ilgilenmem savının içten olmadığını düşünüyorum, aynı zamanda gerçekle de bağdaşmıyor. Burada gerçeğe bakarsanız, eğer dünyadaki herkesi birbirine bağlayan bir servis kurmak istiyorsanız, birçok insanın bunu ödemeye parası olmadığını bilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.