Neslihan KABAOĞLU

05.10.2017 12:46

Ne Yaptın Penti?

Penti’nin yeni reklam yüzü Aslı Enver oldu. Geçmişte Atiye ve Hadise ile çalışan Penti’nin, bu yıl da popülaritesi yükselen bir ünlü ile çalışması doğru bir tercih olmuş.

Ve hatta; O Ses’te, İstanbullu Gelin dizisinde sergilediği şarkı söyleme performansını düşünerek, reklamda Enver’e şarkı söyletilmesi, çok mantıklı.

Daha özgün olmalıydı…
Gelgelelim reklamın detaylarına baktığımda, Aslı Enver’in daha çok ön plana çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. “Sıkı dostluk” vurgusu yapılmış ama madem ünlü biriyle çalışılıyor, buna özgü bir senaryo, daha başarılı olabilirdi.

Gökçe ile karıştırılabilir…
Reklamda, Gökçe’nin “Ne Yapardım” şarkısının Penti’ye uyarlanmış hali, Aslı Enver tarafından seslendirilmiş. Ama pek de öyle duyulmuyor. Çünkü çok hareketli bir parça, yine Gökçe seslendirmiş gibi geliyor. Aslı Enver’in sesinin ön plana çıkacağı bir şarkı seslendirmesi sağlansa daha iyi olabilirdi.

Bacak merkezli değil…
Penti bundan önceki reklamlarında, çorap ürünlerini merkezine almayı tercih etmişti. Hatta geçmiş reklamlarda, Hadise ve Atiye çorapları öne çıkaran seksi kıyafetler giymiş, kadınların içindeki enerjiyi ortaya çıkaran göndermelerle hazırlanan birer şarkı söylemişti.

Yeni reklam yüzüyle, bu yıl hazırlanan reklamın tarzı da değişti. Aslı Enver’in rol aldığı reklamda #hepbenimle etiketi ile birlikte “sıkı dostluk” vurgusu yapılıyor. Ayrıca, Aslı Enver ve rol arkadaşları, Penti’nin sadece çorap ürünlerini değil; iç giyim, pijama gibi diğer ürünlerini de giyiyor. Yani Penti yeni reklamında, sadece bacak giyimine odaklanmamış. Bence böyle daha sıcak bir reklam, yerinde bir tercih olmuş. Çünkü sürekli aynı tarzda reklam hazırlamak sıkıcı olabiliyor. Aslı Enver heba olmasaymış çok daha iyi olabilirmiş.

Bu arada reklamda bir doğumgünü detayı varmış, reklamı izlerken anlaşılmadığını düşünüyorum. Ben de Aslı Enver’in kısa röportajını izlerken fark ettim. Bakalım siz fark etmiş miydiniz?

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.