15.06.2017 09:48

Marmara İLEF Dekanı Ergün Yıldırım'dan medya okuryazarlığı yorumu

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yıldırım'dan 'medya okuryazarlığı' dersini vermek isteyen iletişimcileri kızdıran paylaşım.

Son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredata dahil edilen 'Medya okuryazarlığı' dersi için kimin daha yetkin olduğu tartışması devam ediyor.

İletişim Fakültesi mezunların 'alanları' olduğu gerekçesiyle söz konusu dersi orta öğretimde kendilerini vermesi gerektiğini savunurken, Türkiye'nin en önemli İletişim Fakültelerinden birinin dekanından aksi yönde bir görüş geldi.

Sosyal medya üzerinden konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Marmara Üniversitei İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yıldırım, "İletişim mezunları orta öğretim dersi vermek için yırtınıyorlar. Oysa 4/5 yıllık eğitim bunun için verilmiyor." şeklinde mesajıyla tepki çekti.

Prof. Dr. Ergün Yılmaz'ın konuyla ilgili paylaştığı mesajı iletişim fakültesi mezunlarının büyük tepkisini çekerken, öğrenciler konuyla ilgili tepkilerini Facebook ve Twitter üzerinden paylaştı.

Prof. Dr. Ergün Yıldırım'ın kendisine tepki gösteren Twitter kullanıcılarına verdiği cevaplar ise dikkat çekti.

Gelinen durumu 'yazık' olarak değerlendiren bir takipçisine "Cahildiniz, muhatabım değilsiniz." diye yanıt veren Yıldırım'a takipçilerinin cevabı Ergün Yıldırım'ın alan dışından gelen bir akademistyen oluşu vurgusu oldu.

ÖNCE CAHİLSİNİZ DEDİ SONRA İLETİŞLİMCİYİ ENGELLEDİ
- HOCA TAM BİR MEDYA OKURYAZARI. YASAKLA ENGELLE İŞİ ÇÖZÜYOR DERSE NE GEREK VAR.

ERGÜN YILDIRIM'A İLETİŞİM MEZUN VE ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK TEPKİ

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.