11.01.2021 10:48

11. İbrahim Keresteci Basın Ödülleri sahiplerini buldu!

11. İbrahim Keresteci Basın Ödülleri pandemi tedbirleri kapsamında online olarak düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Payitaht Abdülhamit dizisinde canlandırdığı ‘Tahsin Paşa’ karakteriyle herkesin beğenisini kazanan Bahadır Yenişehirlioğlu’nun sunumuyla gerçekleşen 11. “İbrahim Keresteci Basın Ödülleri” Töreni, TRT 1 Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması 1’incisi Hafız Muhammed Taha Yıldızhan’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Sendikal çalışmalar esnasında 2010 yılında geçirdiği trafik kazası neticesinde hayatını kaybeden Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri Merhum İbrahim Keresteci Başkanımız anısına düzenlenen programda ve bu sene genç yaşta hayatını kaybeden evladı M. Talha Keresteci anısına hazırlanan kısa belgeselde izleyicilerle buluştu.

Pandemi nedeniyle bu seneki ödül töreninde birçok bakımdan ilklerin yaşandığını ifade eden Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “2019 yılının son aylarından itibaren dünyayı kasıp kavuran bir pandeminin getirdiği olağanüstü şartlarda programımızı gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar tüm programlarımızı salonlarda yüz yüze gerçekleştirdik, bugün ise online bir program gerçekleştirmek durumundayız. İnşallah bu günler yakında bitecek ve hep birlikte yüz yüze olacak günleri de yaşayacağız. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımız, Yerel Yönetimlerde çalışan Zabıta, İtfaiye, Sosyal destek grubunda çalışan kardeşlerimiz çok zorlu şartlar altında Milletimize hizmet ettiler. Bu vesileyle kendilerine hassaten teşekkür ediyorum. Bu süreçte ahirete irtihal eden kardeşlerimize başsağlığı, hastalıkla mücadele eden kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.”

Törene online bağlantı ile katılarak konuşmalarını gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, “Bem-Bir-Sen’imizi sendikamızın kuruluşunun 27. yıldönümünde, rahmetli İbrahim Keresteci başkanımızın vefatının 11’inci sene-i devriyesinde bu tip bir programla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla anıyor olmaları son derece kıymetli. Ben bu açıdan Bem-Bir-Sen Genel Başkanımız Levent Uslu’nun şahsında emek veren tüm yönetim kurulumuzu ve emeği olan tüm emekçi arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu vesileyle de İbrahim Keresteci başkanımızı ve bu sene ahirete uğurladığımız evladı Talha Keresteci kardeşimizi de rahmetle anıyorum. Bem-Bir-Sen’imiz Türkiye’de çalışmalarıyla, kazanımlarıyla örgütlü mücadelesiyle marka sendikalarımızdan. Her türlü zorluğa rağmen büyüme pratiğini sürdürdüğünü, mobbinge, yıldırmaya ve muhatap değişikliğinden sonra oluşan art niyetli yaklaşımlara rağmen bir kale gibi yolculuğuna devam ettiğini ifade ediyorum. Bu program vesilesiyle ödül alan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor. Tüm basın çalışılanlarımızın çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ödül almaya hak kazanan basın mensuplarının belirlenmesinde ve ödül töreninde emekleri geçen Jüri heyeti adına konuşmalarını gerçekleştiren Gazeteci Ekrem Kızıltaş ise, “Türkiye’nin yeni normalinde sanal olarak yapılan bu ödül töreninin hazırlıkları da sanal bir şekilde oldu. Biz jüri üyeleri olarak 12 online toplantı gerçekleştirdik. İbrahim Keresteci 11’inci Basın Ödülleri’nin anlamına layık bir şekilde yerini bulabilmesi için titiz bir çalışma yürüttük. İbrahim Keresteci kardeşimizin adını böyle bir güzel organizasyonla yaşattıkları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ödül almaya hak kazanan kardeşlerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

11’inci İbrahim Keresteci Ödül Töreninde ödül almaya hak kazanan basın mensupları ise şu şekilde sıralandı;

İBRAHİM KERESTECİ ÖZEL ÖDÜLÜ - Ahmet Kekeç-Star Gazetesi

DOSYA HABER ÖDÜLÜ - Kemal Gümüş-TRT

ÇALIŞMA HAYATINA KATKI ÖDÜLÜ - Ahmet Zeki Gayberi-Milat Gazetesi

KÖŞE YAZARI ÖDÜLÜ - Mahmut Övür-Sabah Gazetesi

RÖPORTAJ ÖDÜLÜ - Nuriye Çakmak Çelik- gzt.com

TV TOPLUMSAL FAYDA PROGRAMI ÖDÜLÜ - Yağız Şenkal-NTV

BELGESEL ÖDÜLÜ - TRT-Korona Belgeseli

TV ANALİZ PROGRAMI ÖDÜLÜ - Taha Dağlı-Ülke TV

İNTERNET HABER ÖDÜLÜ - Serkan Fıçıcı-Akşam WebTV

ARAŞTIRMA GAZETECİLİK ÖDÜLÜ - Nazif Karaman-Sabah Gazetesi

VEFA ÖDÜLÜ – Mustafa Kutlu

YILIN FOTOĞRAFI ÖDÜLÜ – İsa Terli-Anadolu Ajansı

YEREL MEDYA ÖDÜLÜ – Yaşar Toy-KON TV

GÖRÜNTÜLÜ HABER ÖDÜLÜ – Arif Cömert-Anadolu Ajansı

DİPLOMASİ HABER ÖDÜLÜ – Döndü Sarıışık-TRT Brüksel 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.