31.08.2021 12:58

16. Contemporary İstanbul bu yıl Tersane İstanbul'da

16. Contemporary İstanbul, 5-6 Ekim ön izleme ve 7-10 Ekim tarihleri arasındaki genel ziyaretçi programı ile yerli ve yabancı çağdaş sanat galerini bir araya getirecek

Bu yıl ilk kez Tersane İstanbul’da yapılacak olan fuar, mekan değişikliği ile çağdaş sanatı, tarihin içinde izleyicilerle buluşturacak.

16. Contemporary İstanbul, Akbank ana sponsorluğunda 5-10 Ekim tarihlerinde, İstanbul’un kültür mirasında önemli bir yeri olan ve Camialtı ve Taşkızak Tersanelerini kapsayan bölgesel yenileme ve restorasyon projesi olarak bilinen, Tersane İstanbul’da kapılarını ziyaretçilere açacak. Bu yıl yine ilk kez Focus Russia projesi ile Moskova ve St. Petersburg’dan çağdaş sanat galerilerini, sanatçılarını ve de koleksiyonerlerini ağırlayacak olan fuarda ayrıca Moma ve Garage Museum of Contemporary Art da müzeler bölümünde yer alacak.

Proje yönetimi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen ve World Architecture Festival Awards 2019'un “Gelecek Projeleri” kategorisinde yer alan ve açılışı merakla beklenen Tersane İstanbul, Contemporary Istanbul için proje bitiş süresini öne çekerek, hedeflenen tarihten sekiz ay önce kapılarını açacak. İstanbul’un yeni simge mekanlarından biri olacak, bölge insanı için önemli bir buluşma noktası haline gelecek Tersane İstanbul, son yıllarda İstanbul’a kazandırılan kültür sanat alanındaki en önemli yenileme ve bölgesel gelişim projesi.

Sonbaharda gerçekleştirilecek İstanbul The Lights’tan eserler de fuar alanında yer alacak.

İlki 2020 Aralık ayında İBB’nin mekan desteği ile gerçekleştirilen dev heykel ve dijital-yeni medya alanında eser veren yerli ve yabancı sanatçıların eserlerinin İstanbul’un park-meydanlarında sergilendiği İstanbul The Lights’ın ikincisinin hazırlıkları devam ederken, bu seçkiden eserler de fuar alanında izleyicilerin ilgisine sunulacak

 

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.