02.06.2023 11:12

26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı

26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, dün akşam düzenlenen açılış töreniyle başladı.

26'ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali dün akşam Opera Sahnesi’nde gerçekleşen açılış töreni ile başladı. Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler’in sunuculuğunu üstlendiği gece Allegra Ensemble konseriyle başladı.

Açılış töreninde Uçan Süpürge’nin her yıl Türkiye sinemasındaki kadın emeğini görünür kılmak ve yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek üzere verdiği Onur, Bilge Olgaç Başarı ve Genç Cadı Ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Bu yılın Onur Ödülü sahibi sanatçı Tilbe Saran’a ödülünü Fırat Tanış takdim etti.

Saran ödül konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle 25 yılı devirip 26.’ya geçebilen ve bunu Türkiye koşullarında sürdüren bir festivale gönülden teşekkür ediyorum. Bu hepimiz için çok büyük bir başarı. Sağ olun var olun. Var olmaya devam edin. Çünkü gerçekten eşi bulunmaz bir iş yapıyorsunuz. Umut oluyorsunuz. Şu anda galiba en çok ona ihtiyacımız var. İlk seçimde sonuçları öğrendikten sonra Marmaray’a atlayan, son seçimde müşahit olarak yanımda oturan ve çocuğunu doğurmaktan vazgeçtiğini söyleyen güzelim kızıl saçlı kadına demek istiyorum ki: O duvarınız vız gelir bize vız. Bizim kuvvetimizdeki hız ne bir din adamının dumanlı vaadinden, ne de bir hülyanın gönlü yakışındandır, o yalnız tarihin o durdurulamaz akışındandır. Bize karşı koyanlar karşı koymuş demektir. Maddede hareketin, yürüyen cemiyetin ezeli kanunlarına. Sükûn yok, hareket var. Bugün yarına çıkar yarın bugünü yıkar ve bu durmadan akar, akar. Biz bugünün kahramanı yarının münadisiyiz. Bu durmadan akan, yıkıp yapan akışın çizgilenmiş sesiyiz. Biz adımlarını tarihin akışına uyduran temelleri çöken emperyalizme vuran, yarını kuranlarız. O duvar, o duvarınız vız gelir bize vız."

Saran konuşmasının ardından sahneye festivalin geçen yıl ve bu seneki Genç Cadıları aynı zamanda öğrencileri Nazlı Bulum ve Öyküsu Özyürek’i davet etti ve “Onlara yetişmeye çalışırken nefessiz kalıyorum, tık nefes oluyorum ama onlar sayesinde de peşlerinden koşmaya gücüm ve enerjim kalıyor. Çok teşekkür ediyorum onlara ve bütün öğrencilerime” dedi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.