16.07.2021 11:43

40. İstanbul Film Festivali Ödülleri sahiplerini buldu

40. İstanbul Film Festivali ödülleri bu akşam düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. En iyi filme verilen Altın Lale'nin sahibi Beni Sevenler Listesi oldu.

40. İstanbul Film Festivali’nin kapanış töreni, 14 Temmuz Çarşamba gecesi Hilton İstanbul Bosphorus’ta yapıldı. Sinema Onur Ödülleri ile başlayan gecede onur ödüllerinden ilkini “jet rejisör” lakaplı yönetmen Çetin İnanç aldı. Sinema Onur Ödülü ise Belkıs Özener’e takdim edildi. Daha sonra, Suna Selen’e ve Salih Güney’e de festivalin Onur Ödülleri sunuldu.

Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik ödülleri takdim edildi. Ödül töreninde Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Ödülleri’nin kazananları da açıklandı.

40. İstanbul Film Festivali Ödülleri Dağıtıldı.

40. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde Emre Erdoğdu’nun hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği, aynı zamanda Halil Babür’e En İyi Erkek Oyuncu ödülünü de kazandıran Beni Sevenler Listesi en iyi film seçilerek Altın Lale’nin yılki sahibi oldu. Fikret Reyhan’ın Çatlak filmi toplamda 3 ödül kazansa da Altın Lale’nin sahibi olamadı. Gecenin öne çıkan bir diğer yapımı ise Çağıl Bocut’un Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü de dâhil olmak üzere geceden 3 ödülle ayrılan ilk uzun metrajlı filmi Sardunya oldu.

40. İstanbul Film Festivali’nde dağıtılan ödülleri tamamı ise şöyle:

Ulusal Yarışma Ödülleri:

Altın Lale En İyi Film: Beni Sevenler Listesi – Yön: Emre Erdoğdu

Jüri Özel Ödülü: Sen Ben Lenin – Yön: Tufan Taştan

En İyi Yönetmen: Çatlak – Fikret Reyhan

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Dirlik Düzenlik & Sardunya – Asiye Dinçsoy & İlayda Elif Elhih

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Beni Sevenler Listesi – Halil Babür

En İyi Senaryo Ödülü: Çatlak  – Fikret Reyhan

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü: Sardunya – Yön: Çağıl Bocut

FIPRESCI Ödülü: Çatlak  – Fikret Reyhan

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Sardunya – Orçun Özkılınç

En İyi Kurgu Ödülü: Cemil Şov – Evren Luş

En İyi Özgün Müzik Ödülü: Av – Deniz Cuylan & Brian Bender

40. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma Bölümünde Altın Lale’yi Madiano Marcheti’nin Yönettiği Madalena Kazandı
Uluslararası Yarışma Başkanlığını yönetmen Radu Jude’un üstlendiği, 40 İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma jürisinde yönetmen Mahnaz Mohammadi, oyuncular Katia Goulioni ve Numan Acar ile fotoğrafçı, yönetmen Fabrizio Maltese yer aldı.
Yarışmada Eczacıbaşı Topluluğu tarafından desteklenen Altın Lale ödülünün 10.000 avroluk bölümü filmin yönetmenine, 50.000 TL’lik bölümü filmin Türkiye’deki dağıtımını üstlenen firmaya veriliyor. Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine de 5.000 avro para ödülü veriliyor.

İKSV’nin 16 yıl boyunca yönetim kurulu başkanlığını yürüten, İstanbul Film Festivali kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına en iyi filme verilen Uluslararası Yarışma Altın Lale Ödülü için bu yıl 9 ülkeden 11 film yarıştı. Altın Lale’yi bu yıl Madiano Marcheti’nin yönettiği Madalena kazandı. Katia Goulioni’nin açıkladığı ödülü Eczacıbaşı Holding Yatırım Ofisi Başkanı Bülent Kozlu takdim etti.

Bu yıl jüri, iki filmi jüri özel ödülüne layık gördü. Uluslararası Yarışma Jüri Özel Ödülü George Peter Barbari’nin yönettiği Bekâretin Sonu ve Thomas Imbach’ın yönettiği Nemesis filmlerine verildi. Ödülleri Mahnaz Mohammadi takdim etti. Festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde ise FIPRESCI Ödülü‘nün sahibi George Peter Barbari’nin yönettiği Bekâretin Sonu oldu.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.