09.10.2019 09:01

5G Vadisi Test Sahası geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile BTK yeni bir karar aldı. Alınan karara göre bu iki kurumun önderliğinde Ankara'dan sonra '5G Vadisi Test Sahası'nın İstanbul'a da kurulması için harekete geçildi. 

 Kamu, üniversite, üreticiler, işletmeciler ve ilgili sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğinin ve tüm çalışmaların koordinasyonunun sağlanması amacıyla oluşturulan 5GTR Forum ile 5G ve ötesi yeni nesil mobil haberleşme sistemlerinde yerli ve milli, dünya pazarında yer alacak katma değeri yüksek ürün, hizmet ve teknolojiler geliştirilmesi hedefleniyor.

YERLİ VE MİLLİ ÜRÜN

Bu kapsamda ulusal ve uluslararası seviyede kamu, sanayi ve akademinin iş birliğiyle ekosistemdeki paydaşların katılımıyla çalışmalar gerçekleştiriliyor.

5GTR Forum’da bir araya gelen paydaşların en önemli çalışmalarından biri olan ‘Beyaz Kitap’ 5G’nin mevcut durumu, bu teknolojinin mimarisi için dikkate alınması gerekenler ve beklenen özelliklerin karşılanabilmesi konularında fikir verirken, 5G gereksinimlerini ele alabilecek potansiyel teknoloji yapı taşlarına bakış açısı oluşturuyor.

İstanbul’da ‘5G Vadisi İstanbul Geleceğin Teknolojileri Zirvesi’ etkinliğinde BTK önderliğinde Boğaziçi, İstanbul, İstanbul Teknik ve Yıldız Teknik üniversiteleri ile mobil işletmeciler, teknoloji firmaları ve dikey sektör temsilcileri katkı sağlayacak. Etkinlikle İstanbul’da yer alan üniversitelerin 5G ve ötesi konusundaki yetkinliklerinin artırılması, işletmeciler, teknoloji firmaları ve dikey sektör temsilcileriyle iş birliklerinin yolunun açılması hedefleniyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.