01.03.2021 11:21

78. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu!

Sinema ve TV yapımlarının en prestijli ödüllerinden Altın Küre ödülleri bu yıl 78. kez sahiplerini buldu.

Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) tarafından verilen ödüllerde dizi kategorilerinde dört dalda aldığı ödülle The Crown geceye damgasını vurdu.

Film kategorilerinde ise Borat Subsequent Moviefilm ve Nomadland filmleri 2'şer dalda ödüle layık görüldü.

6 dalda adaylıkla en çok adaylığa sahip David Fincher imzalı Mank filmi ise geceden eli boş döndü.

Pandemi nedeniyle New York ve Los Angeles'ta eş zamanlı olarak Tina Fey ve Amy Poehler tarafından sunulan ödül törenini sınırlı sayıda sağlık çalışanı davetli olarak takip edebildi. Aday isimler ise törene uzaktan bağlantıyla katıldı.

Nomadland filmi drama dalında en iyi film ödülünü kazanırken, filmin yönetmen koltuğunda oturan Chloe Zhao da en iyi yönetmen ödülünü elde etti. Zhao bu ödülü alan ikinci kadın yönetmen oldu.

Ödül konuşmasında Zhao, "Film çekmeye ve hikayeler anlatmaya aşık oldum çünkü bize birlikte gülme ve ağlama, birbirimizden bir şeyler öğrenme ve birbirimize daha fazla şefkat gösterme şansı verdi. Bu yüzden, yaptığım şeyi mümkün kılan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

1982 yılında Barbra Streisand bu dalda ödül alan ilk kadın yönetmen olmuştu. Bu yıl Emerald Fennell ve Regina King de en iyi yönetmen dalında aday olan diğer kadın yönetmenlerdi.

The United States vs. Billie Holiday filmindeki rolüyle Andra Day, drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü; Ma Rainey's Black Bottom filmindeki rolüyle de Chadwick Boseman, en iyi erkek oyuncu ödülünü elde etti.

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.