23.08.2019 11:57

ABD istihbaratı seçim güvenliği için yönetici atadı

ABD, 2020 başkanlık seçimi öncesi harekete geçti ve seçim güvenliği için yönetici atadı

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats yaptığı açıklamada seçim güvenliği alanında çalışacak bir yönetici atadıklarını söyledi. Dan Coats’un verdiği bilgiye göre, bu göreve Shelby Pierson’ın getirildi.

CBS’de yayımlanan haberde, Rusya, İran ve Çin gibi ülkelerin 2020’deki başkanlık seçimlerine müdahalede bulunacağı belirtiliyor. İşte, ABD de bu tehdit ve müdahalelere karşı seçim güvenliğini sağlamak üzere yönetici atamayı uygun buldu.

Yöneticinin görevleri

Dan Coats, göreve atanan Shelby Pierson’ın tam unvanının ise Seçim Tehditleri Yöneticisi olduğunu dile getirdi. Seçim Tehditleri Yöneticisi, Ulusal İstihbarat Direktörü’ne danışmanlık verecek. Bu yöneticinin görev tanımı içinde seçim güvenliğiyle ilgili bütün faaliyet, inisiyatif ve programlarını istihbarat topluluğu ve devlet kurum ve kuruluşları düzeyinde entegre ve koordine etmek yer alıyor.

İnternet altyapısına saldırılar sürüyor

Shelby Pierson, 2018’deli ara seçimde seçim güvenliği alanında çalışmış ve önemli bir rol üstlenmiş deneyimli bir istihbarat görevlisi. Coats, “İlk Seçim Tehditleri Yöneticisi olarak Shelby Pierson gibi nitelikli bir ismi atamaktan dolayı mutluyuz. Pierson tecrübe ve bilgisiyle bu önemli görev için en doğru isim” dedi.

Öte yandan, Haziran ayında üst düzey bir istihbarat yetkilisi yaptığı açıklamada, “bilinmeyen aktörler”in ABD’nin internete bağlı altyapısına karşı saldırılarının devam ettiğini ve yabancı tesiri altındaki operasyonların dikkate değer seviyede yüksek olduğunu aktarmıştı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.