04.04.2020 14:32

Ahmet Hakan ölümle mi tehdit edildi?

Hürriyet'in genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında; HDP'nin hakkında yaptığı suç duyurusu ve aldığı tehditleri anlattı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu konuk ettiği programda söylediği sözler nedeniyle HDP'nin hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve sosyal medyadan ölüm tehditleri aldığını açıkladı.
 
Ahmet Hakan bugünkü yazısında; Bakan Süleyman Soylu ile CHP'li büyükşehir belediyelerinin bağış kampanyalarının iptali konusunda konuşurken söylediği bir sözden dolayı HDP'nin hakkında suç duyurusunda bulunmasına "Vay be! Sürekli kendilerine haksızlık yapıldığından şikâyet eden bir partinin yöneticileri, başkalarına nasıl da kolayca haksızlık yapabiliyorlar" diyerek tepki gösterdi.
 
Ahmet Hakan sözlerinin bağlamından koparıldığını ve çarpıtıldığını söyleyerek söylediği sözden başka anlamlar çıkarıldığını ifade etti.
 
Suç duyurusunun haricinde sosyal medyadan ölüm tehdidi aldığını da vurgulayan Ahmet Hakan yazısında; "Yahu şu karantina koşullarında gelip de seni vuracaklar değil ya” falan diyebilirsiniz. Haklısınız. Ben de böyle düşünüyorum. Ama insanız işte... Yine de “Ya bu herifler karantina marantina dinlemezlerse” diye düşündüğümüz de olmuyor değil" ifadelerine yer verdi.
 
Ahmet Hakan'ın yazısı şu şekilde:
 
Geçen çarşamba akşamı Tarafsız Bölge’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuğum olmuştu.
 
Programda konu “İstanbul ve Ankara belediyelerinin düzenledikleri yardım kampanyalarının durdurulması” meselesine gelince...
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şöyle bir şey söyledi:
“İstanbul ve Ankara belediyelerinin yaptığı kanuna uygun değil. Buna izin veremeyiz. Buna izin verdiğimiz takdirde HDP’li belediyeler de teröristler için yardım kampanyası düzenleyebilir. Böyle bir yolu açamayız.”
 
*
 
Ben de bunun üzerine Süleyman Soylu’ya şunu sordum:
 
*
 
“Sayın Bakan... İstanbul ve Ankara belediyelerinin korona için düzenledikleri yardım kampanyasıyla HDP’li belediyelerin teröristler için yapabileceği bir kampanya aynı kefeye konulabilir mi?”
 
*
 
HDP, benim işte bu sorum üzerine suç duyurusunda bulunuyor.
 
Neymiş?
 
Ben böyle diyerek...
 
“HDP’li belediyelerin teröristler için yardım kampanyası düzenlediğini” iddia etmiş oluyormuşum.
 
*
 
Bağlamından kopararak... Konuyu baştan sona çarpıtarak... Söylemediğimi söylediğim yalanını uydurarak...
 
Baştan sona büyük bir haksızlık yapıyorlar bana.
 
*
 
Vay be! Sürekli kendilerine haksızlık yapıldığından şikâyet eden bir partinin yöneticileri, başkalarına nasıl da kolayca haksızlık yapabiliyorlar!
 
*
 
Haksızlık yapsınlar. Dert değil. Fakat yaptıkları bu haksız kampanyanın ve suç duyurusunun şöyle bir etkisi oluyor:
Sosyal medyadan bazı tipler, yoğun biçimde beni ölümle tehdit ediyorlar.
 
*
 
“Yahu şu karantina koşullarında gelip de seni vuracaklar değil ya” falan diyebilirsiniz. Haklısınız. Ben de böyle düşünüyorum. Ama insanız işte... Yine de “Ya bu herifler karantina marantina dinlemezlerse” diye düşündüğümüz de olmuyor değil.
 
*
 
Neyse... Neyse... Amaaan neyse... Her şey olacağına varır...

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.