23.02.2023 11:21

AIFD'nin yeni yönetim kurulu belirlendi

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin (AIFD) 19'uncu Olağan Genel Kurul toplantısı 17 Şubat'ta gerçekleştirildi.

Genel Kurul’da AIFD’nin yeni dönem yönetim ve denetleme kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi. Dr. Mete Hüsemoğlu AIFD Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nin (AIFD) 19’uncu Olağan Genel Kurulu, 17 Şubat’ta, İstanbul’da yapıldı. 

Genel Kurul’da, derneğin yeni dönem yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyeleri seçildi. Yeni yönetim kurulunun ilk toplantısında, Dr. Mete Hüsemoğlu yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Yeni dönemde AIFD Yönetim Kurulu üyelerini Cem Öztürk, Ece Kaşıkçı, Gözde Güllüoğlu, Jens Olesen, Natacha Theytaz, Natasa Klicko, Okan Güner, Per Edlund,Serkan Barış ve Şehram Zayer oluştururken AIFD Denetleme Kurulu üyeliğini Hanzade Yaz, Muhittin Bilgütay ve Özdemir Şengören yürütecek.

AIFD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mete Hüsemoğlu Genel Kurul’da yaptığı konuşmada ülkemizin yaşadığı deprem felaketi sonucu oluşan yaraların birlik ve beraberlik içinde sarılacağını dile getirdi.

Hüsemoğlu “Hepimizi derinden üzen felaketi öğrendiğimiz ilk dakikalardan itibaren, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nden tarafımıza ulaşan ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacını içeren liste doğrultusunda gerekli ihtiyaçların ivedilikle karşılanmasını sağlıyoruz. Bu zorlu süreçte AIFD üyesi firmalarımızın sadece Türkiye’deki değil, küresel operasyonları dahilindeki kaynaklarının da  büyük bir dayanışma ruhu içinde ülkemize aktarıldığını gördük ve firmalarımızın desteğini bir kez daha hissettik. Tüm kamu kurumlarımız, çok değerli sivil toplum örgütlerimiz ve sektör paydaşları ile iş birliği içinde, ülkece bulunduğumuz zorlu süreçte ülkemiz insanına destek vermeye, hastaların tedavi ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.’’ diye konuştu.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.