07.06.2024 12:14

Airbus ve Avincis'ten havada iş birliği

Airbus ve köklü Avrupalı ​​helikopter operatörü Avincis, Gelişmiş Hava Hareketliliği'nin (AAM) geliştirilmesi konusunda ortak olmak üzere bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.

Airbus’tan yapılan açıklamada, geleceğin hava ulaşımına yön verecek gelişmiş hava hareketliliği konusunda Avincis ile iş birliği yapıldı. Şirketler, Avrupa çapında elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçaklarının çalıştırılmasına yönelik fırsatları araştırmak için birlikte çalışacak.

Anlaşma aracılığıyla Airbus ve Avincis, Avrupa ve ötesindeki eVTOL’lere yönelik operasyon konseptini tanımlamaya odaklanacak. Her iki taraf da Avrupa ve diğer hedef bölgelerdeki eVTOL operasyonlarına yönelik görev profillerini tanımlamak için ortaklaşa çalışacak.

Bu anlaşma, bir AAM ekosisteminin yaratılmasına yönelik bir başka adımdır ve Airbus’un Avincis ile uzun süredir devam eden ilişkisinin genişletilmesi olarak değerlendiriliyor.

Avincis’in küresel filosu şu anda Avrupa, Afrika ve Güney Amerika’daki üslerinden emniyetli, güvenilir ve tutarlı operasyonlar sunmak için kritik önem taşıyan yaklaşık 60 Airbus uçağını içeriyor. Avincis ve Airbus, bu yeni eVTOL işbirliğinin temelini oluşturacak sağlam ve güvenilir bir ilişki geliştirerek uzun süreli ve başarılı bir iş birliğine imza attı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.