20.09.2019 17:03

Akbank, Garanti BBVA ve İş Bankası, Türk Telekom’daki hisselerini satmaya hazırlanıyor

Akbank, Garanti BBVA ve İş Bankası, Türk Telekom’daki hisselerini satacak. Üç banka, hisse satışı için Morgan Stanley’i yetkilendirdiğini duyurdu.

Bankalar bu amaçla Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamayı aşağıda paylaşıyoruz:

“Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’nin (LYY) veya LYY sahipliğindeki %55’lik Türk Telekomünikasyon A.Ş. paylarının satışı amacıyla Morgan Stanley & Co. International plc. (Morgan Stanley) satış danışmanı olarak yetkilendirilmiş olup, bu kapsamda satış ile ilgili gerekli çalışmalar ve potansiyel yatırımcılarla görüşmeler başlatılacaktır. Satış sürecinde Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yerel danışman olarak görev alacaklardır.”

Üç bankanın alacağı 3 milyar doların üzerinde

Bilindiği gibi, Türk Telekom’un sahibi olan Ojer Telecom, 2013 yılında Türk Telekom’da sahip olduğu yüzde 55 hisseyi teminat göstererek 4,75 milyar dolarlık kredi almıştı. Ojer Telecom bu kredinin taksitlerini ödeyememiş ve Akbank, Garanti ve İş Bankası, Türk Telekom’daki yüzde 55’lik Ojer Telecom hissesini devralmak için Özel Amaçlı Kurum aracılığıyla bu hisseleri devralmak için harekete geçmişti. Bu amaçla da Levent Yapılandırma Yönetimi Aralık 2018’de kurulmuştu. Ojer Telecom’da Akbank’ın 1,7 milyar dolar, Garanti Bankası’nın 1 milyar dolar, İş Bankası’nın 500 milyon dolar alacağı bulunduğunu belirtelim.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.